Blogg

Hello cykel-world!

Så har jag smugit in här på cykla.se. Som en katt bland hermelinerna. Som om någon råkat lägga en banan bland alla äpplen. En löpare bland cyklisterna. Det senare är den mer korrekta beskrivningen eftersom jag generellt sett räknar mig som löpare snarare än en banan.

Vem är då den här löparen som smitit in bakvägen? Johannes heter jag vilket med all tydlighet borde framgå av min presentation vid sidan här. Och som ni också kan ha listat ut vid det här laget så siktar jag på att göra min första Vätternrunda i sommar. Att jag är helt ny som cyklist skulle vara att överdriva eftersom jag har fuskat mig igenom ett par Cykelvasor, till och med den allra första upplagan av Cykelvasan. Men på landsväg är jag en total noob.

Noob på att blogga är jag däremot inte! Sedan 2013 har jag med varierad framgång drivit min blogg Kom igen Johannes och där finns det en massa lagom ångestladdad inlägg kring min träning och de lopp jag har gjort. Om du mot all förmodan inte skulle ha något bättre för dig någon dag så har du nu något för dig. Att läsa ikapp min blogg alltså. Men nog om den!

Här på cykla.se kommer det kanske inte bli brutalt långa textinlägg utan här kommer det istället bli vlogg, videologgar eftersom jag i ett inslag av antingen sinnesförvirring eller storhetsvansinne, eller en kombination av de båda fick för mig att förra sommaren gå all-in på Youtube. Och på Youtube går det mer specifikt att följa min träningsresa mot Vätternrundan.

Så det kommer det bli här! Min lagom ångestladdade resa mot Vätternrundan i videoformat.

Vi börjar väl med det första avsnittet från i Januari?

Cykla, Johannes, cykla!

Cykel-noob som har fått försig att cykla Vätternrundan och börja gilla landsvägscykling. Och filma det hela.