Blogg

Vättern GP

Jag har varit ute om filmat ett par varv på Vättern GP banan. Elit tävlingen som går av stapeln dagen innan stora Vätternrundan, torsdagen 15/6. Banan mäter ca 1km och är ganska tuff, vilket brukar innebära spännande tävlingar. Varvlopp centralt är väldigt publikvänligt och brukar locka mycket folk. Just Vättern GP brukar ha väldigt mycket publik då många som ska köra Vätternrundan 300km på fredagen börjat anlända till Motala.

Nytt för i år är RetroVättern som går i samband med Vättern GP. Har man en tävlingshoj från förr, gärna med matchande kläder så har man möjlighet att köra. Då kommer man få möta före detta svenska proffscyklister som till exempel Tommy Prim. Är du intresserad av att köra å finns mer info HÄR .

Jag lyckades faktiskt, med stor hjälp av laget, vinna Vättern GP för 17år sedan. Var även 3a året efter. Alltid kul att tävla på hemma plan

Jag lyckades faktiskt, med stor hjälp av laget, vinna Vättern GP för 17år sedan. På en Crescent faktiskt. Var även 3a året efter. Alltid kul att tävla på hemma plan

 


Partners som bidrar med information, produkter och annan hjälp till Vätternrundans ambassadörer är Aktivitus, Bianchi, Craft, Crescent, Enervit, Peppster, Shimano, Stadium, Thule och Oakley.

 

Elitmotionärens vardag

//AMBASSADÖR HALVVÄTTERN (med flera) 2017// Pappan, maken, Motalasonen ... och elitmotionären, som återupptog cyklingen för ett par år sedan efter ett tioårigt uppehåll. Ska i sommar cykla tre lopp under cykelveckan – som minst. Det kan bli MTB-Vättern också. Tävlingscyklade fram till 20-årsåldern, men tog mig upp på cykeln igen som rehabträning efter en ryggoperation. Då fastnade jag åter för både träningsformen och sporten. Som ambassadör ska jag dels ge mina tips på hur man kan förbereda sig inför Vätternrundan, dels se hur man kan få ihop sin träning med vardagslivet.