Blogg

Mallorca nästa

Vill börja detta inlägg med att ägna en tanke år dem som drabbats av det som hänt i Stockholm idag. Det är med blandade känslor vi nu åker iväg.
————————————————————————-

Nu har det äntligen blivit dags att fara iväg till lite varmare breddgrader. Det vankas nämligen Vätternrunda-läger på Mallorca. Om jag inte är helt felinformerad så kommer vi vara ca 80 cyklister som åker ner. Jag har varit med på detta läger tidigare som ledare och det brukar alltid vara fantastisk stämning. Bra ledare och i olika fartgrupper så det passar alla från nybörjare till elit-motionär.

Började packa lite redan igår. (Bilden är inte arrangerad;-) )

Började packa lite redan igår. (Bilden är inte arrangerad;-) )

Cyklingen på Mallorca är helt suverän, jag gillar framförallt att variationen. På en del ställen är det nästan omöjligt att få till en helt platt runda, vilket kan vara skönt ibland om benen värker. Men på Mallorca så är det berg på västra sidan, har för mig att den längsta stigningen är Puig Major på ca 14km. Åker man istället öster ut går det få till fina rundor utan massa jobbiga berg.

Det är inte svårt att köra sig trött uppför "Piggen"

Det är inte svårt att köra sig trött uppför ”Piggen”

Nu är det bara hoppas på bra väder, ser ganska lovande ut på prognosen så vi får hoppas det stämmer. En vanlig dag på träningsläger brukar se ut som så att man rullar iväg runt 10 efter frukosten. Så kör man ca 3/5 av passet för att sedan stanna för lite fika/lunch, ja jag vet att jag skrev i ett tidigare inlägg att det inte var optimalt att fika. Men när man är på läger så finns tiden att köra sig trött ändå. Dessutom är det riktigt trevligt. Oftast är det sen eftermiddag innan man är tillbaka på hotellet. Det blir ofta 4-6h rulltid. För egen del har det blivit allt för få långpass denna vintern så det kommer förhoppningsvis göra gott att få lite mil i benen.

Exa:n blir med till Mallis. Har knappt hunnit testa den här hemma men den känns grym.

Exa:n blir med till Mallis. Har knappt hunnit testa den här hemma men den känns grym.

—————————————————————————————————————————
Partners som bidrar med information, produkter och annan hjälp till Vätternrundans ambassadörer är Aktivitus, Bianchi, Craft, Crescent, Enervit, Peppster, Shimano, Stadium och Thule.

Elitmotionärens vardag

//AMBASSADÖR HALVVÄTTERN (med flera) 2017// Pappan, maken, Motalasonen ... och elitmotionären, som återupptog cyklingen för ett par år sedan efter ett tioårigt uppehåll. Ska i sommar cykla tre lopp under cykelveckan – som minst. Det kan bli MTB-Vättern också. Tävlingscyklade fram till 20-årsåldern, men tog mig upp på cykeln igen som rehabträning efter en ryggoperation. Då fastnade jag åter för både träningsformen och sporten. Som ambassadör ska jag dels ge mina tips på hur man kan förbereda sig inför Vätternrundan, dels se hur man kan få ihop sin träning med vardagslivet.