Blogg

Det börjar brännas..

Då är det bara en ungefär en vecka kvar till MTB-Vättern och ungefär två till Vätternrundan. Vart tar tiden vägen. Dagar och veckor springer – ja, eller cyklar – verkligen fram. Nu gäller det till att se över den sita delen i planen och göra alla tänkbara förberedelser. Äntligen drar det ihop sig. Äntligen börjar det brännas..       


 

brannas

Det är nu det är dax att göra dom där sista långpassen som ska ge uthållighet och vana att sitta på sadeln länge. Jag gör mitt sista nu på söndag om vädret är OK. Då har jag och Simon planerat in en sväng på en 15-20 mil. Sedan blir det möjligen bara något kortare lättare pass innan MTB-Vättern som körs nästa fredag den 9/6. Det beror lite på om jag hinner. Jag ska  iväg en sväng till Warsawa i jobbet under veckan också. Efter MTB-Vättern blir det igen återhållsam och lätt träning innan Vätternrundan på lördagen den 17/6. Den veckan innan handlar mest om att äta och dricka bra och mycket så att man laddar på ordentligt med energi. Det gäller även att hålla sig ifrån alla förkylda och snuviga människor i sin närhet så att man håller sig frisk och kry. En annan viktig del i förberedelserna är att se över cykel och övrig utrustning. Det blir nya däck för min del på landsvägsracern. Ingen tvekan på den kan jag säga eftersom jag hade 3 ja, TRE punkteringar under förra årets Vätternrunda. Det vill man inte vara med om igen så nya däck är ett måste. Jag ska också testa en liten väska från Stadium som ska fästas mot ram och styrstam där jag tänkte ladda i med färdigdelade bitar av Enervit-bars, Enervits energitabletter och några av Enervits Gels bla. Det är bra att ha nära till skafferiet 🙂 Jag är egentligen inte så förtjust i att ha en massa väskor hängande här och där på cykeln men den här är faktiskt både smidig och snygg. Blir perfekt att prova den under söndagens långtur.

Jag känner mig lugn och sansad inför både MTB-Vättern och Vätternrundan. Jag är bättre tränad än någonsin tack vara det här uppdraget som Ambassadör med bla Mallorca-läger och Motala-läger i benen som bonus till övrig träning.  Jag har bättre utrustning och cyklar än jag någonsin haft och dessutom har jag 6-8 kilo mindre vikt runt magen att släpa på . Vad kan gå fel? Teamet har gjort ett pefekt uppdrag inför spurten och nu är det bara för mig att vika ut och ge det sista in över mållinjen. Jag återkommer med rapport om hur det gick direkt efter MTB-Vättern.

img_3395      img_3779

Sedan senaste inlägget har jag inte bara hunnit med att snacka om Vätternrundan på Skodas Cykleträff  här i stan med bla Glenn Magnusson. Jag har även haft besök av brorsan och skidåkarfenomenet Thomas för att köra VästeråsCykeln tillsammans med Simon, Anders och många fler. Det är tradition att köra det racet – 12,8 mil – på Kristihimmelsfärdsadg sedan några år tillbaka. Bra genomkörning inför Vättern och ett roligt lopp i härligt sommarväder. Glenn kunde förresten inte lova att han skulle cykla någon Vätternrunda men helt omöjligt verkar det inte. Han kommer säkert ändå att vara på plats i Motala under lördagen eftersom hans grabb Kim är med och kör i Team Mustach.

Dessutom har vi hunnit med att bocka av SM i Disco i Örebro förra helgen där Alice var med och tog SM-Guld med gruppen Superchicks och en grymt bra 6e plats bland 57 stratande i Singeldisco. Riktigt häftigt! Det är mycket sprattling för hennes del .. Kan vara något hon har fått efter sin far .. 🙂

img_3473

Avslutningsvis för denna gång – Om du inte redan har varit där så ska du klicka in på : http://guide.vatternrundan.se/ Här hittar du all tänkbar information om Vätternrundans alla lopp och mycket annat om cykelveckan i Motala.

Vi ses i Motala & Keep in touch 🙂


Partners som bidrar med information, produkter och annan hjälp till Vätternrundans ambassadörer är Aktivitus, Bianchi, Craft, Crescent, Enervit, Peppster, Shimano, Stadium, Thule och Oakley.

Den rutinerade nybörjaren

//AMBASSADÖR MTB-VÄTTERN 2017// Motivationsspridaren som med skräckblandad förtjusning tar sig an sin fjärde Vätternrundan och dessutom sin första MTB-Vättern någonsin! Rutinerad på vägen och nybörjare i skogen. Bor med yngsta dottern och frun Tina i Västerås och arbetar till vardags på ett forskningsbaserat läkemedelsföretag. När jag inte umgås med familjen, sitter i bastun eller tvättar bilen ägnar jag mig gladeligen åt motion på ett eller annat sätt – gärna skidor, löpning eller innebandy. Under min ambassadörstid kommer ni få följa med mig på en både fängslande och inspirerande resa fram till min första start i MTB-Vättern.