Blogg

Tandemcykling i Velodromen

Velodromen i Falun har varit igång sedan hösten 2010. Verksamheten har växt med tiden och de senaste åren har tandemcykling också letat sig in i värmen. Nu har Velodrom CK tillsammans med Paracykelakademin valt att satsa på särskilda Paracykelpass på Velodromen för att ge fler möjlighet att upptäcka fartkänslan och träningsformen.

Den 4:e november kördes det första passet för en liten men entusiastisk skara cyklister. Eftersom cyklar med tre hjul, genom beprövad erfarenhet, inte är ett vinnande koncept i skarp lutning så har verksamheten riktats mot de två cykeltyperna tandem och racer. Vanligtvis är det personer med synnedsättningar som cyklar tandem, men detta första pass fick vi besök av en trikecyklist.

Adrenalinkicken i kurvorna! Velodromcykling på tandem är det häftigaste jag testat på länge. En härlig känsla av samarbete, frihet och fartkänsla.

Velodromcykling på tandem underlättar alltså inte bara för personer med synnedsättning att ta sig upp i banan, utan även personer med olika typer av muskelnedsättningar eller balanssvårigheter. Det ger en väldigt bra träningseffekt, då velodromcykling utmanar både ett jämnt rundtramp, accelerationer/inbromsningar och ett brett kadensspektra.
Nästa chans att testa Paracykel på velodromen är den 18:e november.

Läs gärna mer på paracykel.se

Paracykelbloggen

Precis som namnet antyder handlar den här bloggen om Paracykling. Jag som driver den arbetar för tillfället inom projekt Paracykelakademin - ett projekt riktat till barn och ungdomar inom paracykel. Jag är också engagerad som ledare för paracykellandslaget och verkar som tränare för företaget Toppfysik.