Blogg

Radiosportens pris

Radiosportens pris till årets stjärnskott 2015 gick till Anders Bäckman, paracyklist. Han har på kort tid tagit sig absoluta toppen inom handcykling och är nu en av medaljhoppen till OS i Rio 2016. Ett namn att lägga på minnet med andra ord. Motiveringen löd: ”För en målmedveten satsning som på extremt kort tid givit stora resultat. Med en imponerande inställning och stor envishet är han på väg mot ännu större mål”.

Att ligga på en träningsdos av 700h/år är något som kräver just målmedvetenhet, vilket jag ser som nyckelord i Anders satsning. Det är runt denna träningsmängd världseliten i handcykling ligger i antal träningstimmar, men är inget man som nybörjare startar på. Det är tydligt att Anders haft en långsiktig plan med sin satsning och succesivt ökat sin träningsinsats. Målmedvetet och envist.

Hoppas att Anders kan inspirera fler att börja med paracykel, men också att tänka smart och målmedvetet i sina träningsupplägg:)

Paracykelbloggen

Precis som namnet antyder handlar den här bloggen om Paracykling. Jag som driver den arbetar för tillfället inom projekt Paracykelakademin - ett projekt riktat till barn och ungdomar inom paracykel. Jag är också engagerad som ledare för paracykellandslaget och verkar som tränare för företaget Toppfysik.