Blogg

Gemenskap, glädje och framtid

Svenska cykelförbundet ordnade i helgen en gemensam träff för landslagsåkare, talanger och ledare i alla sju grenar inom svensk cykel. Båstad blev knutpunkten för det hela och invaderat av ca 170 personer i alla åldrar knutna till cykel i någon form.

Försöker att smälta alla intryck efter det här, men det är svårt att sammanfatta det hela. Energi och många skratt är nog framförallt det jag har fått med mig. Men också vikten av samverkan, gemenskap och glädje i det man gör för att utvecklas. Förutom en del träning ingick föreläsningar i kost, doping och inspiration. Och sammarbetsövningar under ledning av Fredrik Sträng.

Om jag inte redan gjort det innan så ser jag efter en här helgen väldigt positivt på svensk cykels framtid och utveckling. Har träffat så många engagerade, kunniga och målinriktade personer som inspirerat mig under helgen.

Att just den här helgen blev av tror jag är viktig för medverkande cyklister pga det i en så relativt liten sport är viktigt att känna sig delaktig i ett större sammanhang. Det finns alltid något att lära sig av en annan idrottare/ledare, oavsett gren och utvecklas genom det. Och man kan hitta nya förebilder eller träffa sådana man haft sedan tidigare.

fb_img_14797283362851
Världseliten i sin respektive gren träffades under ett monarkpass i ett garage:D

fb_img_14797285919471
Vi fick inte bara garagetid utan även lite utetid längs fina vägar utmed kusten

Och, klipp aldrig livlinan till dina kamrater på toppen av Mount Everest (pun needed).

Paracykelbloggen

Precis som namnet antyder handlar den här bloggen om Paracykling. Jag som driver den arbetar för tillfället inom projekt Paracykelakademin - ett projekt riktat till barn och ungdomar inom paracykel. Jag är också engagerad som ledare för paracykellandslaget och verkar som tränare för företaget Toppfysik.