Blogg

Ännu en till Rio!

Efter beslut från Internationella Paralympiska kommittén utesluts Ryssland från Paralympics.  Därmed öppnas ännu en plats för en paracyklist till Rio. Denna plats går till Henrik Marvig, som tävlar i klassen MC3, och han kör liksom de fyra tidigare uttagna både tempo och linje.

Vi har nu fem (alltså fem!!) paracyklister från lilla Sverige och den inte allt för stora idrotten cykel med än mindre grengruppen paracykel som ska representera Sverige. Det är inte dåligt. Snarare helt fantastiskt bra. Så håll ögon och öron öppna mellan 14-16 september då cykeltävlingarna avgörs. SVT kommer satsa extra mycket på sändningarna av Paralympics men jag vet i nuläget inte hur mycket de kommer sända från just cykelloppen.

Oavsett vilka resultat tävlingarna utmynnar i så verkar ju landslagsverksamheten i paracykel onekligen gett utdelning. En vinst att så många får åka dit. Förutom landslaget startades även ”Projekt Paracykel” 2013 med syftet att ”Ge fler personer med fysiska funktionsnedsättningar möjlighet att få en fysisk aktiv livsstil och upptäcka glädjen och frihetskänslan med cykling” samt genom SCF och specialförbunden ”skapa förutsättningar för personer med fysiska funktionsnedsättningar att leva ett fysiskt aktivt vardagsliv”.
Det ska bli intressant att se utvärderingen av projektet i höst, men jag hoppas att framgångarna inom landslagsverksamheten och att utfallet av projektet bidrar och har bidragit till att integrera Paracykel som en naturlig del av cykelsverige. Och att fler verkligen fått uppleva glädjen och frihetskänslan med cykling:)

untitled
Representanterna i form av Rickard Nilsson, Jessica Enfot, Henrik Marvig, Anders Bäckman och Peter Malmberg

 

Paracykelbloggen

Precis som namnet antyder handlar den här bloggen om Paracykling. Jag som driver den arbetar för tillfället inom projekt Paracykelakademin - ett projekt riktat till barn och ungdomar inom paracykel. Jag är också engagerad som ledare för paracykellandslaget och verkar som tränare för företaget Toppfysik.