Blogg

Hemvändardagar i Crescentland

Jag ska få hälsa på Terans föräldrar! Tillsammans med nybörjar-Anna och bossen ska vi ta oss rakt över landet för en helg i Crescents regí där vi tillsammans med  ett femtiotal andra kvinnor ska ägna en hel helg åt cykling! Jag var med på lägret i fjol. Där fick jag inte bara äta tupp för första gången i mitt liv, utan också lära mig hur jag ska sitta på cykeln i uppförsbackar, vikten av att ta av mina trosor och hur man cyklar vinge när det är sidvind. Jag vet därmed att jag har en inspirerande, lärorik och väldigt fin helg framför mig. Massa cykling, spännande föreläsningar (bland annat av Renta Chlumska), god mat, SPA (kanske även ett havsdopp?!) och så givetvis ren och skär womenpower! Jag tänker nog att Teran dessutom kommer att rulla extra snabbt när hon är på hemmaplan.

Där bakom kröken väntar Varbergs kusthotell och en helg fylld av cykellycka på Crescents cykelläger.

Där bakom kröken väntar Varbergs kusthotell och en helg fylld av cykellycka på Crescents cykelläger.

Någonstans mitt i packningen stannar jag upp och ler förundrat. Väskan är nästan full, utan att jag packat ner ett enda plagg som inte antingen har padding, impregnering eller är gjort av lycra. Ansiktscréme är bytt mot byxfett och energibarer trängs med pulsband och liniment. Överallt är det sladdar, kamera ska laddas, växlarna, pulsklockan, cykeldatorn.. elmätaren går på högvarv. Packar ner en tröja till middagen. Den är rosa och har en cykel i glitter på sig. Tänker på när jag var barn och min mamma frågade om jag skulle önska att jag hade en bror eller syster och jag hade svarat; – nä, jag vill ha en cykel. Nästan 40 år senare tänker jag att det där barnet inom mig lever sina drömmars liv, utan att hon då egentligen ens visste vad hon önskade.

Det är snart midnatt i en by. Hundarna sover, make likaså. Ute på ladugårdsplanen står Teran ivrigt väntande i centerplats. När dagen gryr får hon sällskap av två hjulbeningar till. Vi håller en liten tumme för att SMHIs regnprognoser slagit fel, om inte har utlovats följebil med ombyteskläder. Lyxigt värre. Tänker dock att solen nog alltid skiner ändå, åtminstone någonstans och på något sätt.

 


 

Partners som bidrar med information, produkter och annan hjälp till Vätternrundans ambassadörer är Aktivitus, Bianchi, Craft, Crescent, Enervit, Peppster, Shimano, Stadium, Thule och Oakley.

 

 

Från soffan till sadeln

//AMBASSADÖR VÄTTERNRUNDAN 2017//

Medelålders, medelmåttig motionär som äntligen har insett att varje enskild människa har förmåga att bli den man vill vara. Uppvuxen under midnattssol och i polarvintermörker, men lever sedan 23 år tillbaks i självvald exil i en småländsk Bullerby. Anser att en cykel är (nästan) allt en människa behöver för att bli lycklig. Med mitt ambassadörsskap vill jag visa på kamratskapen och värmen man möts i den här sporten. Och att man visst kan genomföra en Vätternrundan, även om man inte tror att man kan. Häng med mig på min resa.