Blogg

Mallorca-drömmar

En vecka kvar tills jag sitter på planet mot Mallorca tillsammans med ett stort gäng från Vätternrundan – lite som en cykelvariant av Sällskapsresan!

Jag kollade upp lite Wiki-fakta om Mallorca och den första svenska charterresan gick tydligen till just ”Mallis”, år 1955. 15 miljoner turister besöker ön årligen, inte illa.

Sunprime Waterfront

Sunprime Waterfront Mallorca

Jag kommer bo ihop med ambassadören Ellinor, ser fram emot att putsa hoj ihop och lära känna henne mer. Att åka iväg på en cykelresa är så jäkla kul! För ett år sedan var jag i Italien och har många härliga, roliga och oväntade minnen från den resan. Ett av dem är en galen karaoke-kväll och ett annat hur jag gick från livrädd för utförskörningar till att njuta av dem.

Inte en enda cykel-timme utomhus men 68 timmar inne på trainern har det blivit hittills i år. Lutar åt att utomhuspremiären sker på spansk mark. Nedan ser du passet jag körde i fredags – riktigt utmanande och roligt!

trainer-pass

TTT pass.

Pass, pedaler & padda

Självklart har jag börjat på en pack-lista, det är huuuuuur mycket saker som helst som ska med! Skippar dock Majsan och Sivans* 3 P:n 😉 Till veckan blir det till att provpacka racern i min Thule cykelväska, se till att jag klarar isär-och-ihop-provet, hahaha! Och tack vare Henke cykel-mek har jag med mig en extra påse carbonpasta också – misstag är lärorika!

Thule Chasm duffel bag

Thule Chasm duffel bag

Och i den här snyggingen ska cykelbyxor och vardagsplagg trängas!

Tid för sol och bad ska det väl finnas också, så jag har lyxat till det och beställt en ny bikini – en från Bruno Banani (fantastiskt namn!).

bikini-green

Ser fram emot så många saker med detta cykelläger; att lära känna VR-gänget och de andra ambassadörerna ännu bättre, att ratta Bianchin på asfalt, att åla sig i cykelkläder och huttrande ge sig ut i morgonsolen, att sola & bada, att cykla fort och hårt, att dimpa ner i en café-stol och höra klapprandet av klossar mot vägen… Så många små och stora saker som gör en sådan här resa till en livs-upplevelse, ett minne som etsar sig in i varje cell och gör mig ännu mer till den cykelälskare jag är.

sa-calobra-climb-mallorca-cycling

En del av Sa Calobra

Hoppas också på en hel del klättring på Mallorca, nyttigt för benen och pannbenet! Men nu blir det ett långpass på trainern… inte super-sugen, kanske ska titta på Sällskapsresan 1 under tiden 🙂

Hä på rä!

* kvinnliga rollfigurer i Sällskapsresan 1.


Partners som bidrar med information, produkter och annan hjälp till Vätternrundans ambassadörer är Aktivitus, Bianchi, Craft, Crescent, Enervit, Peppster, Shimano, Stadium och Thule.

Stark i Funäsfjällen

//AMBASSADÖR TJEJVÄTTERN 2017// Den personliga tränaren och deltidsbrandmannen som gärna ger tips om träning och hälsa, som varvar cykling med yoga, tyngdlyftning med poesi. Bor tillsammans med min sambo Christian och katten Doris i vacker fjällmiljö i Funäsdalen. Under min ambassadörstid kommer ni få följa mig i min helhjärtade satsning mot en riktigt snabb Tjejvättern. Jag kommer ta mig an utmaningen tillsammans med CK SubXX och i cykelkalendern 2017 finns sedan tidigare träningsläger och starter i andra lopp inplanerade.