Blogg

Cykelläger i Sveriges cykel-mecka

I helgen var det dags för ett cykelläger i Motala med ambassadörerna, cykla MTB på fredagen och landsvägsträning med Motala AIF på lördag och söndag!

Fredag – start av cykelläger

Väl på väg in mot Motala på fredagen dök det upp en bil bakom mig med en Bianchi på taket med rosa styrlinda – Håkan, ambassadör för MTB-vättern! Till slut hittade vi fram till Anna Öhrström, f.d. landslagscyklist på MTB (och proffs i tyskland), som mottog oss med stort leende och gott fika!

MTB-cykling i Motala

På dirttracken i Motala!

Rundan på MTB-Vättern var så jäkla kul! Bara andra gången jag cyklar i skogen så att få köra med duktiga Motala-ledare var perfekt – lärorikt och peppande! Oscar visade vägen och jag, Håkan och Ellinor hängde på. Uppför en brant stigning fick jag käka grus när hjulen bara spann och farten tog slut – hahaha! Anna gav tekniska tips och jag tog omtag uppför backen och fixade det!

Efter ca 4mil fick jag punktering och vi bestämde oss för att avrunda, dusch och middag väntade oss i Medevi Brunn. Vi packade in i bilarna, kramade Anna hejdå och körde ut till Medevi för att checka in.

Lördag

Upp i god tid för att bestämma kläder och fixa flätan 🙂 Till frukost satt vi helt själva och mös, tydligt att säsongen knappt börjat för Medevi Brunn. Upp med cyklarna på bilarna och iväg till Motala IP för att möta upp med MAIF cyklisterna vi skulle köra med idag.

cykelläger med MAIF

På soliga vägar med MAIF

Söndag – cykelns dag i Motala!

Sovit fantastiskt gott, vaknade tidigt och styrde ihop packningen för att lämna fina Medevi. Frukosten smakade ännu bättre idag med gårdagens 15 mil i kroppen. Sista insatsen blev att smörja benen med värmande Medevi Arnicasalva, bara 10 grader ute idag!

Varmt klädd i legs, sleeves och jacka plockade jag ner cykeln från Thule-räcket bland ca 150 Motala cyklister! Stefan som ledde gruppen jag och Håkan cyklade med berättade att de i snitt har 100 cyklister som deltar varje helgdag på träningarna – imponerande!

Tjejvättern-rundan på 10 mil blev dagens etapp och vår grupp rullade rytmiskt och starkt fram! Fint flyt även när mot- och sidvind mötte oss de avslutande 5 milen. Det blev en riktigt bra träningsrunda med tanke på hur mör jag var efter gårdagen 🙂

Cykelns dag i Motala

Håkan och jag fyller på

Ostkaka med sylt och grädde stod uppradade när vi rullade in till depå och jag tror det är det godaste jag någonsin ätit! Det vimlade av Motala cyklister omkring oss som vi glatt tackade för turen medan vi sög i oss kaffe och kokt korv på löpande band.

Tack Vätternrundan och MAIF!

Vilken helg! Jag är så tacksam för allt jag får uppleva som ambassadör, det är ärligt talat svårt att sätta ord på känslan. Överväldigad av hur många fina människor jag fått lära känna och umgås med, vilken hjälp och stöttning som erbjuds både med prylar och på cykeln ute på vägen. Så nu ser jag verkligen fram emot att ge tillbaka med ett sjuhelsikes lopp den 10/6!

På väg med Bianchin

På väg med Bianchin

Så ett stort TACK till Vätternrundan som styrt med denna helgens arrangemang och gjort det till både en nyttig träningshelg men även ett minne för livet. Tack Motala cyklisterna för riktigt bra träning och trevligt sällskap och tack Håkan och Ellinor – jag har så fantastiskt kul i ert sällskap!

Länge leve cykeln, hurra, hurra, hurra!


Partners som bidrar med information, produkter och annan hjälp till Vätternrundans ambassadörer är Aktivitus, Bianchi, Craft, Crescent, Enervit, Peppster, Shimano, Stadium, Thule och Oakley.

Stark i Funäsfjällen

//AMBASSADÖR TJEJVÄTTERN 2017// Den personliga tränaren och deltidsbrandmannen som gärna ger tips om träning och hälsa, som varvar cykling med yoga, tyngdlyftning med poesi. Bor tillsammans med min sambo Christian och katten Doris i vacker fjällmiljö i Funäsdalen. Under min ambassadörstid kommer ni få följa mig i min helhjärtade satsning mot en riktigt snabb Tjejvättern. Jag kommer ta mig an utmaningen tillsammans med CK SubXX och i cykelkalendern 2017 finns sedan tidigare träningsläger och starter i andra lopp inplanerade.