Vätternrundan bidrar med 230 000 kronor till Barncancerfonden.
Gunilla Brynell-Johansson.
Artikel

Vätternrundan ger 230 000 kronor till Barncancerfonden

2018-07-04

Inför årets Cykelvecka stärkte Vätternrundan sitt samarbete med Barncancerfonden.
    Ett avtal som bland annat innebar att organisationen matchar insatserna från deltagare som vill stötta kampen mot barncancer.
    Nu kan Vätternrundan meddela att man bidrar med 230 000 kronor till Barncancerfonden.

– Fantastiskt roligt, säger Gunilla Brynell-Johansson, vd för Vätternrundan.
    – Vi har stöttat Barncancerfonden på olika sätt i många år. Samtidigt har vi sett att många deltagare vill göra skillnad och cykla för något specifikt mål. Därför känns det jättebra att vi nu kan kombinera och skapa möjligheter för att dra in ännu mer pengar till kampen mot barncancer.

Cykelveckan, som startade med MTB-Vättern den 8 juni och kulminerade med Vätternrundan 300 km den 15–16 juni. Och precis som under tidigare år körde ett antal grupper de olika loppen till förmån för Barncancerfonden. I år stärktes alltså det samarbetet ytterligare.

Det nya avtalet innebar två olika sätt för deltagarna att stötta Barncancerfonden, med Vätternrundans hjälp. Det ena var i någon av Ride of Hopes 20-tal grupper, där Vätternrundan sponsrar ledarna med startplatsen. Det andra sättet var att köra i någon av de så kallade blå grupperna.
    – De cyklisterna betalade 250 kronor extra för sin startplats, pengar som går direkt till Barncancerfonden. Från Vätternrundan dubblerade vi den insatsen och ger lika mycket, säger Gunilla Brynell-Johansson.
    – Därutöver sker en lång rad insamlingar initierade av deltagare som cyklar för speciella ändamål.

Det nya samarbetsavtalet mellan Vätternrundan och Barncancerfonden har bara fått lovord.
    – Vi är så glada över det fina samarbetet vi har med Vätternrundan, säger Elinor Westerberg, gruppchef företagsinsamling på Barncancerfonden.
    – Den nya formen där cyklisterna bjuds in att göra välgörenhetslopp är väldigt positiv. Människor vill gärna röra på sig och göra gott samtidigt, att Vätternrundan dessutom bidrar med lika mycket som cyklisten stärker känslan och upplägget ytterligare.

Samarbetet mellan Vätternrundan och Barncancerfonden innebär också att alla cyklister kan donera pengar via Facebook.

Text: Thomas Bergkvist
Foto: Petter Blomberg/Vätternrundan, Micke Fransson/Vätternrundan