Artikel

Team Mustasch cyklar för Mustaschkampen

2016-06-07

Först ut bland Vätternrundans snabbgrupper rullar 30 mustaschprydda män och kvinnor iväg. Syftet? Att uppmärksamma och samla in så mycket pengar som möjligt till Mustaschkampen och Prostatacancerförbundet.
– När vi ändå ska stå i centrum vill vi låta blickarna falla på något ännu större och ännu viktigare nämligen prostatacancer, säger Erik Abrahamsson, Abloc.

När Team Mustasch bildades tidigt i våras var målet att samla in 25 000 kronor till Prostatacancerförbundet. I dag kan Erik konstatera att det målet snart är uppnått, redan innan Vätternrundans start.
– Vi är redan uppe i 20 000 kronor vilket är fantastiskt kul. Men det handlar inte bara om pengar. Det är minst lika viktigt att få spridning på frågan och att få allt fler att uppmärksamma sjukdomen, säger Erik Abrahamsson.

Initiativet är ett samarbete mellan Bianchi, Craft och Abloc. Och visst har det tidigare cyklats för Mustaschkampen på Vätternrundan, men aldrig lika snabbt och snyggt.
– Vi har handplockat 15 cyklister för att garantera hög fart. Resterande 15 platser lät vi vara öppna för frivilliga att anmäla sig till. Och det gick snabbt kan jag lova. I dag är vi 30 cyklister – alla med mustasch eller lösmustasch – redo att anta utmaningen att cykla runt Vättern på 7 timmar och 15 minuter, säger Erik Abrahamsson.

Team Mustasch startar klockan 12.00 den 18 juni och blir alltså den första snabbgruppen från Motala. Kampen mot prostatacancer kommer också att uppmärksammas i Bianchis utställningsyta under dagen.

Insamlingen görs på https://se.betternow.org/fundraiser/abloc-mustasch-challenge

 

Text: Qithara Inal
Foto: Privat