I sommar ska Malin Welander cykla Halvvättern, men söker någon cykelkompis att göra det tillsammans med. I sommar ska Malin Welander cykla Halvvättern, men söker någon cykelkompis att göra det tillsammans med.
Förutom spinning och landsvägscykling gillar Malin också att ta sig ut i skogen på MTB:n. Förutom spinning och landsvägscykling gillar Malin också att ta sig ut i skogen på MTB:n.
Malin tillsammans med barnen Bianca och Beata från semestern i Åre i somras – där cyklarna så klart var med. Malin tillsammans med barnen Bianca och Beata från semestern i Åre i somras – där cyklarna så klart var med.
Artikel

Sökes – cykelkompis till Halvvättern: ”Roligare att göra det tillsammans”

2023-01-25

Malin Welander har inte deltagit i Cykelveckan de senaste åren. Men till sommaren gör hon comeback när hon åter ska ta sig an Halvvättern. Och hon vill gärna ha sällskap. Häromveckan lade hon upp ett Instagram-inlägg där hon söker en cykelkompis till sommaren.
    – Det är alltid roligare att göra det tillsammans med någon, säger Malin till Cykla.se.

Hon har cyklat såväl Vätternrundan som Tjejvättern och Halvvättern tidigare. Efter att ha hållit sig ifrån i ett par år återvänder Malin Welander till Cykelveckan i sommar.
    – Från början hade jag funderingar på om jag skulle anmäla mig till en sub-grupp. Men nu har jag bestämt mig för att göra det bara för att ha kul. Ingen press och stress, utan något tidsmål, säger hon.

Det var också lite därför som det blev just Halvvättern den här gången.
    – De sista åren, med bland annat småbarn hemma, har det inte blivit så mycket cykling. Men varje gång jag tar ut cykeln inser jag hur kul det är och undrar varför jag inte gör det oftare. Samtidigt har jag svårt att få till de längre cykelpassen och då passar Halvvättern bra. 15 mil klarar jag med lite kortare pass också, säger Malin som har bra minnen sedan tidigare.
    – Det var ganska längesen jag cyklade Halvvättern nu, men jag minns att det var en väldigt fin bana, på småvägar som inte var särskilt trafikerade.

”Det är en frihetskänsla på något sätt”

Det var också Halvvättern som var lite av startskottet till att hon började cykla mer regelbundet för omkring 15 år sedan.
    – Det var då jag köpte min första racer och upptäckte hur roligt det var. Det är en frihetskänsla på något sätt, och har passat mig kroppsligt. Att springa är tufft, i och med att jag har fått lite problem med både knän och höfter. Men cyklingen är så skonsam och har alltid fungerat, säger hon.

Malin har också introducerat sin man till sporten, och de cyklade mycket tillsammans innan de fick barn. Nu är det mest spinning,  landsvägscykling och MTB-turer med andra som gäller. De flesta av hennes träningskompisar ska dock cykla Vätternrundan 315 km. Men Malin hoppas få med sig annat sällskap till Motala i sommar.
    – Det vore kul att få med sig någon. Det är alltid roligare att göra det tillsammans med andra, säger Malin, som dock ännu inte har fått napp på sin ”kontaktannons”.
   
– Det behöver inte vara någon jag känner heller. Efter min första Halvvättern läste jag mycket cykelbloggar och kom i kontakt med några tjejer. Efter ett tag bestämde vi oss för att köra några Ride of hope-sträckor ihop, utan att ha träffats tidigare – och det var jättekul. Det är något av det bästa med cyklingen, att man lär känna folk. Även under själva loppen.

Text: Pierre Henriksson
Foto: Privat


Vill du göra som Malin och cykla Halvvättern i sommar? Läs mer och anmäl dig här.

Malin Welander

Ålder: 47.

Bor: Örebro.

Familj: ”Min man Peter och våra döttrar Bianca och Beata.”

Yrke:  Byggnadsingenjör.

Intressen: Träning (cykling, löpning, styrketräning, skidåkning, yoga), kost och hälsa, matlagning, arkitektur.

Vill du komma i kontakt med Malin för att cykla Halvvättern med henne, så finns hon på Instagram under namnet @health_and_living.

Halvvättern

Halvvättern är ett roligt och utmanande cykellopp över 150 kilometer i vacker och varierande natur. Längs Vätterns dramatiska kustlinje vid Omberg och längs östgötaslätten bjuds deltagarna på såväl en naturupplevelse som en social cykelutmaning.

Anmäl dig här