Vätternrundan, 2015-06-12--13, starten i Motala, Foto: Micke Fransson
Artikel

”I dag smäller det!”

2016-06-09

I dag är det äntligen dags för årets största arrangemang i Motala. I vanlig ordning invigs cykelfesten med Minivättern och i år även återlanseringen av MTB-Vättern.
– Vi är mer redo än någonsin och det hoppas vi att ni också är, säger Sven Montelius, arrangemangschef för Vätternrundan.

Långt innan cykelveckan startar i Motala är det full aktivitet runt staden och Vätternrundans banor. Tält byggs, skyltar sätts upp, putsas och fejas för att allt ska vara på topp lagom till att alla deltagare och besökare kommer till Motala.
– Det är ni deltagare, med era insatser och er glädje till cykel och motion, som gör detta till en riktig cykelfest fylld med glädje och engagemang, säger Sven Montelius.

Vid femslaget i eftermiddag sparkas alltså cykelveckan i gång med Minivättern. Senare under kvällen är det premiär för det efterlängtade MTB-Vättern. Sist det arrangerades i Motala var för tio år sedan.
– Det är ett länge önskat lopp, som kompletterar Vätternrundans utbud. Nu finns det något för alla åldrar, säger Sven Montelius.

Vätternrundan har idag över 60 nationer representerade under sina arrangemang och närmare
38 000 anmälda cyklister som ska delta i något av loppen.
– Nu ger vi järnet! Varmt välkomna till Motala och årets Cykelfest.

Text: Qithara Inal

Foto: Micke Fransson