Så här såg livestreamen ut från Vätternrundan 2017.
Artikel

Följ Cykelveckan från banan – här är årets livecyklister

2018-06-05

Precis som förra året kommer du att kunna följa Cykelveckan från tv-soffan. Ett antal utvalda cyklister i varje lopp kommer att livesända sina strapatser utifrån banan. 

Här är de cyklister som kommer att följas i år:

Vätternrundan 300 km

Elin Harrysson (Starttid: 21.00)

Bland mängder av bidrag blev Elin Harrysson utvald när Vätternrundan sökte  cyklister som ville livesända sin runda runt Vättern. Elin – som håller på att göra Klassikern – beskriver sig om ”en helt vanlig amatör” som vill inspirera och peppa andra. Det här blir första gången hon cyklar Vätternrundan.

Läs mer om Elin Harrysson här.

Team Mustasch – SUB9 (Starttid: 03.10)

Team Mustasch arrangeras 2018 för tredje året i följd. Efter att ha haft stor efterfrågan på platserna kommer teamet, utöver snabbgruppen som startar klockan 12 på lördagen, i år även att ha en SUB9-grupp under Vätternrundan 300 km. Till skillnad från Team Mustasch där 15 cyklister blir utvalda, får man till team Mustasch 9 timmar köpa sig en plats. Allt för den goda sakens skull – i kampen mot prostatacancer.

Erik Abrahamsson, från Abloc, gästade Cyklapodden i vintras där han pratade om Team Mustasch. Hör podden här.

Roberto Vacchi och Robin Bryntesson (Starttid: 05.00)

Cykelprofilen Roberto Vacchi ska tillsammans med Robin Bryntesson cykla runt Vättern för projektet Sockertoppen, som är ett läger för barn med diabetes. Bryntesson startade Sockertoppen 2011, där barnen dels får uppleva några lustfyllda dagar med olika aktiviteter, dels  får tips och råd att tyda kroppens signaler.

I senaste avsnittet av Cyklapodden berättar Robin Bryntesson mer om sitt projekt.

Skoda Cycling Team (Starttid: 13.28)

Sedan 2014 har Skoda Sverige varje år rekryterat 15 cyklister till sitt cykellag. I år innehåller laget bland annat artisten Daniel Adams Ray, skridskoåkaren Tomas Gustafsson och skidåkaren Jörgen Brink. De ges alla tänkbara förutsättningar för att känna sig som proffs för en säsong och klara Vätternrundan under åtta timmar. Utöver de 15 rekryterna består laget av lika många handplockade ambassadörer som hjälper och sporrar sina lagkamrater. Bland årets ambassadörer märks bland annat Calle Friberg, Fredrik Kessiakoff och Lisa Nordén.

Läs mer om teamet här och här kan du läsa om rekryterna Jörgen Brinks och Nathalie Eklunds tankar.


HalVvättern 150 km – 10 juni

Se sändningen i repris här

Gary Fleming (Starttid: 07.22)

Cykelprofilen Gary Fleming är en riktig Vätternrundanveteran med 25 genomförda lopp på cv:t och var ambassadör 2017. Han fick för en tid sedan sin andra cancerdiagnos i livet och bloggar om sitt liv på Cykla.se. Halvvättern cyklar han tillsammans med en grupp från hemstaden Norrköping.

Lyssna på Gary Fleming i avsnitt fem av Cyklapodden.

Cykla Tillsammans (Starttid: 07.58)

Cykla Tillsammans är ett lokalt integrationsprojekt som Vätternrundan är en del av. Tillsammans med ungdomsverksamheten Hallen, MAIF Cykel, Studiefrämjandet och Sisu har Vätternrundan under våren arrangerat regelbundna cykelkvällar, som främst har riktats till unga nysvenskar. Under Halvvättern kommer ett antal av dem som har kommit på kvällarna att cykla loppet tillsammans.

Läs mer om integrationssatsningen Cykla Tillsammans här.


vätternrundan 100 km – 10 juni

Se sändningen i repris här

Johan Fransson – cyklande reporter (Starttid: 09.32)

När Johan Fransson cyklar förbi startlinjen på Vätternrundan 100 km tar han sig an sitt livs första cykellopp. Ni har säkert sett hans signatur under artiklarna på Cykla.se, nu är det upp till bevis vad han har lärt sig. Blir cyklingen ett nyfunnet intresse? Eller får fotbollen fortsatt allt fokus? På söndagseftermiddagen vet vi.


Under nästa vecka presenterar vi de cyklister som kommer att livesändas från Vätternrundan 300 km.


Tjejvättern 100 km – 9 juni

Se sändningen i repris här.

Veronica Johansson (Starttid: 08.00)

Precis som i fjol ska Veronica Johansson cykla alla lopp (med undantag av det nya 100 kilometersloppet) under årets Cykelvecka. Veronica, som cyklar för NocOut.se, är annars en tjej med många strängar på sin lyra. Utöver att hon är ambassadör för gruppen Cyklande tjejer, så dömer hon även ishockey och har både VM-finaler som OS-matcher på meritlistan.

Hör Veronica i en intervju efter målgången i MTB-Vättern.

Annika Johansson (Starttid: 08.38)

Annika Johansson är en riktig Tjejvättern-veteran. Hon har kört alla Tjejvätternlopp och är även med i den nyinstiftade veteranklubben för Tjejvättern, där det krävs att man har cyklat 25 gånger eller fler för att bli medlem.

Här kan du läsa om Annika och Tjejvätterns veteranklubb.


MTB-vättern 50 km – 8 juni

Elna Dahlstrand (Starttid: 18.04)

Elna Dahlstrand är en cykelambassadör av stora mått. Hon driver en av Sveriges största cykelbloggar och har även en podd tillsammans med bloggkollegan Helena Enqvist. Det är också tillsammans med Helena som Elna kommer att cykla MTB-Vättern.

Här kan du läsa mer om Elna i en intervju från i höstas.

Alexander Wetterhall (Starttid: 18.04)

Från racer tillbaka till MTB-rötterna. Till i år har Alexander Wetterhall lagt ner sin framgångsrika landsvägskarriär och har inlett en satsning på mountainbike. Han har dock även fina meriter på MTB:n sedan tidigare, då han bland annat har vunnit Cykelvasan (2015). Han kommer även att cykla Vätternrundan 300 km och är kapten för Team Mustasch.

Här kan du läsa mer om Alexander i en artikel från i vintras.