Cykel på service hos Shimano. Shimano kombinerar den bästa cykelservicen med den senaste tekniken - för att du ska få bästa möjliga service.
Shimanos mekaniker som servar en cykel. Alla mekaniker som är certifierade för Shimano Service Center gör sitt bästa för att ge god cykelservice.
Sponsrad artikel

Gör din cykel redo med tips från Shimano

2024-05-29

Här kommer tre tips från Shimano om hur du bäst förbereder din cykel före och efter loppet. Väl på plats i Motala finns Shimano Service Center på eventområdet, om du behöver hjälp eller service. Du kan dessutom alltid kan besöka ett Shimano Service Center innan avfärd.  Här hittar du ett Shimano Service Center nära dig.

Tips på hur du tar hand om din cykel inför Vätternrundan

  1. Kontrollera så att din styrlinda eller handtag är i gott skick. Du ska spendera flertalet timmar med händerna på cykelstyret. Detta är ett billigt och enkelt ingrepp för att öka din komfort och säkerhet på vägen. För extra komfort och krasch-skydd så är ett par ventilerade handskar med vaddering även det ett bra tips.
  2. Kontrollera skicket på både dina däck och slangar. Gummit bör inte vara torrt eller ha sprickor/stickhål. Undvik att cykla med slangar som blivit lagade, en ny fräsch slang håller sig bättre under många mil runt Vättern.
  3. Gå igenom dina tillbehör på cykeln såsom: Flaskhållare, sadelväska, ringklocka och belysning/reflexer. Var noga med att allt sitter åtdraget som det ska, så att du inte tappar något under vägen.

Tips på hur du tar hand om din cykel efter Vätternrundan

  1. Tvätta din cykel ordentligt samt gör rent drivlinan (kedja/kassett/framdrev) och smörj upp efter tvätt. Så att den är i fint skick inför nästa runda.
  2. Om du har en cykel med elektroniska växlar, passa på och ladda batterierna på den.
  3. Om du har haft otur och fått en punktering under Vätternrundan, fyll då på din cykelväska med en ny extra slang samt kolsyrepatron så att du är utrustad med det du behöver vid nästa cykeltur.

Ha kul och njut av äventyret som väntar!

Text: Ebba Envall
Foto: Shimano

Om Shimano

”Shimano Service Center är ett globalt nätverk av oberoende cykelåterförsäljare. Vi kombinerar den bästa cykelservicen med den senaste tekniken – för att du ska få bästa möjliga service.”

Shimano Service Center