En Svensk Klassiker lanserar ny utmaning
Gunilla Brynell Johansson
Artikel

En Svensk Klassiker lanserar ny utmaning

2018-04-13

141 kilometer ren utmaning för såväl tjejer som killar. Så beskrivs En Svensk Klassiker Korta, som bland annat innefattar Vätternrundans nya lopp över tio mil.

Den nya Klassikern, som lanserades under fredagseftermiddagen, är perfekt för dig som vill ha en allsidig träning och nya utmaningar runt om i Sverige. Utmaningen, som innebär tre mils längdskidåkning, tio mil cykling, en kilometer simning och en mils löpning, innebär samma distanser som Tjejklassikern, en av de mest populära och uppskattade Klassikerna.
– Vi är väldigt glada över att få starta den nya Klassikern hos oss på Vätternrundan, speciellt eftersom det då också är premiär för vårt nya lopp över 100 kilometer. Vi kommer göra vårt bästa för att ge alla deltagare en riktigt bra start på sin Klassiker, säger Gunilla Brynell Johansson, vd på Vätternrundan.

Med utmaningen vill organisationen tillsammans med loppen främja motion, hälsa och rörelse för alla.
– Att nu kunna erbjuda En Svensk Klassiker Korta till kompisgäng, par och familjer som vill ge sig på en riktig utmaning känns helt naturligt och rätt, säger Michael Thorén, vd på En Svensk Klassiker.

Loppen som ingår i En Svensk Klassiker Korta:
Skidåkning 30 km: Kristinaloppet(tjejlopp)/Engelbrektshalvan/Tjejvasan(tjejlopp)/Kortvasan.
Cykling 100 km: Tjejvättern(tjejlopp)/Vätternrundan 100 km.
Simning 1 km: Vansbro Tjejsim(tjejlopp)/Vansbro Kortsim.
Löpning 10 km: Rosa Bandet-loppet