Elin Harrysson.
Livesändar-Elin susar fram på sin Trek.
Artikel

Elin ska cykla inför hundratusentals tittare

2018-05-31

En glad amatör som vill inspirera andra. Så beskriver sig Elin Harrysson som bland mängder av bidrag blev utvald att sända sin Vätternrundan live inför hundratusentals tittare världen över.
– Jag tror att jag skiljer mig från de andra som sänder live. Jag är en helt vanlig amatör, säger hon.

När Vätternrundan annonserade ut att de sökte efter någon som skulle livesända sitt lopp engagerade det många. Bland alla inskickade bidrag fastnade juryn för en video från Elin Harrysson, som efter ett genomfört Vasalopp fick mersmak och bestämde sig för att fullborda En Svensk Klassiker.
– Vasaloppet var ett mål att träna inför och när det var över kändes det tråkigt. Jag ville fortsätta att utmana mig själv, skidåkningen gav blodad tand, säger Elin.
– När jag såg möjligheten att sända live var min första tanke att det vore kul om mina vänner och bekanta kunde följa mig. Sedan vill jag inspirera andra. Jag är själv kanske inte den typiska Klassikerpersonen utan ser det här som en kul grej som kan peppa andra.

Så fort anmälan till Vätternrundan hade skickats in började Elin leta efter en cykel.
– Jag skrev i en köp- och säljgrupp på Facebook att jag letade efter en cykel till Vätternrundan men fick bara träningstips, inget napp på cykel, vilket var lite frustrerande. Till slut hittade jag en på Blocket. Det var en tjej som hade cykeln som prydnad på väggen, så nu är det dags för den att komma ut på vägarna.

Tittarna som följer livesändningarna kan räkna med roligheter, tankar kring Klassikern och känslan av att cykla Vätternrundan när Elin visas i bild.
– Jag hoppas nästan på att man kan se mitt ansikte i bild, så tittarna kan pejla av hur jag mår. Jag tror själv att jag är väldigt taggad vid starten men kan nog bli riktigt trött efter några timmar.

 Hur ska du få tiden att gå under loppet?
– Jag fick ett tips om att räkna kyrktorn längs vägen, så det ska jag nog göra. Jag måste passa på att njuta av de delar av loppet som är njutbara och stänga av när det börjar ta emot. Då är det bara att köra på.

Text: Johan Fransson
Foto: Privat


Elin Harrysson

Ålder: 28 år.
Bor: Bromma, ursprungligen från Årjäng i Värmland.
Arbete: Pastor i Equmeniakyrkan.
Intressen: Friluftsliv och att umgås med vänner och familj.
Bästa med cykling: ”Att det går fort”.
Aktuell: Genomför En Svensk Klassiker med nästa stopp i Motala och Vätternrundan.


VÄTTERNRUNDAN 2018 LIVE

Under sommarens Vätternrundan kommer fyra cyklister/team att följas live runt sjön. Förutom Elin Harrysson som blivit utvald av juryn i tävlingen är det följande:

  • Roberto Vacchi och Robin Bryntesson – som samtidigt ska samla in pengar till Sockertoppen, ett läger för barn och ungdomar med diabetes.
  • Škoda Cycling Team – som består av 30 cyklister, 15 erfarna ambassadörer och 15 rekryter, som ska cykla under åtta timmar. Med bland andra Lisa Nordén, Fredrik Kessiakoff och Daniel Adams-Ray.
  • Team Mustaschs gäng som ska cykla under nio timmar.

FAKTA OM SÄNDNINGARNA 2017

  • Visningstid för live-sändningen: 1 240 000 minuter.
  • Antal länder som besökte live-sändningen: 81.
  • Genomslagskraft: Topplistad på YouTube Trending.
  • Teknisk lösning: Actionkamera, smartphone med egenutvecklad programvara och en powerbank.