Ride of Hope är ett av många motionsevenemang som Barncancerfonden arrangerar.
Ägaren Sofia Swegmark Rotting på Bewellness i Borås (mitten) omgiven av Spin of Hope-deltagare. Foto: Pressbild
Artikel

Efter rekord i Spin of Hope växlar Barncancerfonden om

2018-03-23

Även det jubilerande tionde året satte Spin of Hope nytt rekord.
   Nu laddar organisationen kring Barncancerfondens insamlingar om. 
   I sommar väntar den elfte upplagan av Ride of Hope. 
   – Det är en häftig vecka där man förenar nytta med nöje, säger projektledaren Alexander Amprazis.

Allt fler engagerar sig i Barncancerfondens olika evenemang som syftar till att samla in pengar till organisationen. Det märktes inte minst lördagen den 17 mars då över 30 000 motionärer cyklade Spin of Hope. Och visst blev det återigen rekord i insamlade pengar, då summan uppgick till 6,5 miljoner kronor.
– Varje år har Spin of Hope växt och utvecklats, och nu fick vi fira tio år på spinningcykeln med ett nytt rekord tillsammans med 30 000 underbara människor. Det ger värdefulla miljoner till stöd för barn som drabbas av cancer, säger Alexander Amprazis.

När Spin of Hope är över börjar Barncancerfonden fokusera på nästa evenemang. Och nu är det sommarens Ride of Hope som ligger i fokus.
Det är ett välgörenhetscykellopp, som från och med i år cyklas vartannat år mellan Umeå och Stockholm och vartannat mellan Lund och Stockholm. I år är sträckan den förstnämnda.
– Anledningen till att det är just de sträckningarna är för att vi cyklar förbi de onkologiska centren i Sverige. Det är trivsam cykling, där alla kan hänga med i olika fartgrupper. Man kan cykla antingen hela sträckan – åtta etapper – eller enstaka, och vi har även helgpaket för dem som önskar, säger Alexander Amprazis.
– Så det är som ett slags mini-Tour de France för motionärer kan man säga. Du cyklar med din grupp hela dagen, medan vi tar hand om din väska och sedan bor du på hotell på nätterna. Det är en häftig vecka där man förenar nytta med nöje, fortsätter Alexander.

I år är det elfte gången Ride of Hope körs, och liksom Spin of Hope är det ett evenemang som växer. En av föreningarna som engagerar sig i loppet är CK Valhall, där Carl-Johan Paulin ingår.
– Vi kallar det den episka helgen och kommer att vara med på två av etapperna, från Västerås till Uppsala och Uppsala till Stockholm. Vi kommer också att ha kampanjer under våren tillsammans med Barncancerfonden. För oss är det en självklarhet att vara med och det är bra på alla sätt.

Text: Pierre Henriksson
Foto: Magnus Glans


Ride of Hope

Ride of Hope har under flera år bestått av två lopp: Lund–Stockholm och Umeå–Stockholm. Från och med 2018 går sträckorna vartannat år. Det betyder att 2018 arrangeras Umeå–Stockholm och året därpå (2019) Lund–Stockholm.

Årets lopp startar i Umeå den 29 juli och avslutas i Stockholm den 5 augusti. Loppet består av åtta etapper, som är mellan 85 och 200 kilometer.

Läs mer om Ride of Hope på Barncancerfondens hemsida.