På söndag blir det en rejäl cykel- och svettfest när Vätternrundan sätter punkt för inomhussäsongen på Zwift, med tävlingen Stadium x Vätternrundan E-race. På söndag blir det en rejäl cykel- och svettfest när Vätternrundan sätter punkt för inomhussäsongen på Zwift, med tävlingen Stadium x Vätternrundan E-race.
Henrik Öije är en av profilerna som cyklar på plats i Stadium-butiken på söndag. Henrik Öije är en av profilerna som cyklar på plats i Stadium-butiken på söndag.
Artikel

Cykelfest när Vätternrundan tar inomhussäsongen i mål

2022-03-18

På söndag blir det en rejäl cykel- och svettfest när Vätternrundan sätter punkt för vinterns hårda träningsserie på Zwift.
    Det virtuella racet sänds live från Stadium Gallerian i Stockholm där några av Sveriges bästa e-cyklister är med och gör upp om segern.
– Det ska bli superkul. För mig blir det första gången jag zwiftar i offentligheten, säger cykelprofilen Henrik Öijer, som är en av de som cyklar loppet på plats.

Under hela vintern har Vätternrundan och Zwift bjudit in alla världens cyklister till träningspass på den populära virtuella plattformen. Men nu, när vårvärmen börjar komma, är det dags att sätta punkt för årets Vätternrundan Group Ride Series.
    Och i år blir avslutet maffigare än någonsin när det är premiär för tävlingen Stadium x Vätternrundan E-race.

Alla som vill får vara med i loppet

Precis som under alla tidigare lopp under Vätternrundan Group Ride Series kan alla som vill vara med. Skillnaden den här gången är dels att det är en tävling, dels att ett antal av landets främsta e-cyklister kommer att cykla ”tillsammans” på Stadium Gallerian.
    På plats i butiken finns det goodiebags till åskådarna, som också har möjlighet att få testa Zwift.
    – Det är inte varje dag vi får möjlighet att arrangera en tävling – och framför allt inte i en butiksmiljö mitt i stan. Förutom att bjuda på en annorlunda butiksupplevelse för besökarna på plats vill vi med finalnumret bjuda på något extra. Det kommer att bli tävlingsnerv och utlottning av fina priser bland de som deltar, säger Andreas Andersson på Vätternrundan.

Henrik Öijer är en av cyklisterna på plats

Av de som cyklar på plats i Stockholm märks bland annat Henrik Öijer som vann SWE-Cup i e-cycling säsongen 2021–2022. Och det här blir första gången som han e-cyklar tillsammans med andra på det här sättet.
    – Jag ser jättemycket fram emot att få komma till Stadium och träffa likasinnade. Det blir ett häftigt event och kul att det livesänds också, så att även de som inte befinner sig i Stockholmsområdet kan kolla, säger Henrik.

Vad är det som är så kul med Zwift och e-cykling?
– Det är så enkelt och det motiverar att köra tillsammans med andra. Jag har cyklat i 25 år och jämfört med att som tidigare köra inomhus endast mot en klocka på väggen där man räknar minuter ger det här en helt annan stimulans.

Racet livesänds på vatternrundan.se

Från Stadiums håll är man glada över att kunna erbjuda det här evenemanget som ett fint avslut på inomhussäsongen.
    – Under pandemin har vi sett hur mycket e-cykling har vuxit. Det här är ett sätt för oss att vara med att lyfta det ytterligare. Samtidigt vill vi också inspirera den breda allmänheten och visa vad man kan göra med Zwift. Det här ska bli superkul och jättehäftigt att få se det på plats, säger Pino Roscigno, marknadsdirektör på Stadium.

Är man inte på plats i Stockholm går det även att följa det livesända eventet, som kommenteras av Jessica Falkman och Zwift-gurun Jimmy Bodin, hittas på vatternrundan.se och Vätternrundans Facebook.

Text: Pierre Henriksson


Vill du se hur banan ser ut? Gå in här och kolla in när Dennis Klaar från TheBikepack går igenom söndagens sträckning!

Stadium x Vätternrundan E-race

Bana: Tire-Bouchon, France
Distans: 64 km

Söndagen den 20 mars klockan 14:00 är det premiär för Stadium x Vätternrundan E-Race. En 64 km lång svettfest i Zwifts magiska värld – där ben, lungor och pannben sätts på prov. En perfekt uppladdning och formcheck inför årets upplaga av Vätternrundan. Ett cykelevent fyllt med energi och fina erbjudanden.

Alla är välkomna att delta. Tävlingen arrangeras i samarbete med Wahoo och kommenteras av Zwift-gurun Jimmy Bodin och Jessica Falkman. Tillsammans lotsar de deltagare och åskådare igenom hela sträckan. Alla som deltar i racet har även chansen att vinna grymma priser från Wahoo.

Anmäl dig till loppet här: https://www.zwift.com/uk/events/tag/vatternrundan

Upplev loppet på plats

Vill du uppleva tävlingen på plats ska du bege dig till Stadium Gallerian i Stockholm. Där kommer nämligen inbjudna cyklister att göra upp om segern. I butiken kommer även åskådare kunna testa produkter från Wahoo och tävla om presentkort. Kom i tid! De första åskådarna får riktigt fina goodiebags.

Upplev loppet på nätet

Är du inte på plats i Stockholm kommer du att ändå kunna följa loppet, som livesänds på såväl vatternrundan.se som Vätternrundans Facebook-sida.