Artikel

Bli utvald och livesänd din Vätternrunda

2018-05-08

I år fortsätter Vätternrundan sin stora livesatsning under Cykelveckan.
Den här gången kan du få chansen att dela ditt lopp med hela världen.
– Vi vill visa upp loppet ur allas perspektiv och öppnar upp en plats åt allmänheten, säger Ulrika Smith Svenstedt, marknadschef på Vätternrundan.

Vätternrundan började egentligen sin live-satsning redan för två år sedan. Men det var först förra året som den utvecklades till den stora succé det blev. Sändningen utifrån banan, där vi fick följa bland andra kommentatorn Roberto Vacchi och skidstjärnan Johan Olsson, lockade över 130 000 tittare och tillsammans med partnern In The Cold blev Vätternrundan nominerat till det prestigefyllda priset Gyllene Hjulet.

Till årets Cykelvecka, som inleds om en månad, växlar Vätternrundan upp och satsar ännu hårdare på livesändningarna. I år kommer fyra olika cyklister/team att följas runt banan – utifrån olika perspektiv. En av dem är Roberto Vacchi, som i år ska cykla tillsammans med förre längskidåkaren Robin Bryntesson. Även Team Mustaschs niotimmarsgrupp samt Škoda Cycling Team ska livesändas på Vätternrundans officiella kanaler. Men det saknas fortfarande en plats – där du har chansen att visa upp ditt lopp för hela världen.
– Det har varit eftertraktat och det är många som har varit nyfikna. Därför öppnar vi upp för allmänheten och söker nu en ”vanlig” cyklist, vem som helst, som vill visa upp hur det är att cykla Vätternrundan, säger Ulrika Smith Svenstedt.

För att övertyga juryn om att bli utvald ska du senast 20 maj lägga upp en videohälsning på Vätternrundans Facebooksida och där berätta varför just du ska bli utvald.

Text: Pierre Henriksson


Vätternrundan 2018 live

Under sommarens Vätternrundan kommer fyra cyklister/team att följas live runt sjön. Förutom den som blir utvald av juryn i tävlingen ovan är det följande: