Artikel

Ambassadören först i mål på Halvvättern

2017-06-11

Under ett halvår har Jocke Bernström varit ambassadör för Halvvättern. Vad passade inte bättre då än att han också var först i mål under söndagsförmiddagen.
– Det kändes bra. Men det kunde gått lite fortare, säger han. 

Detta trots att gruppen han körde med från MAIF Cykel hade en tid på strax över tre och en halv timme över de 15 milen. Framför allt var det första delen av banan som han kände sig pigg.
– Ner till Vida Vättern hade det kunnat gå lite fortare. Men så fort vi skruvade upp farten så var det några i gruppen som föll av. Det hade varit jobbigt att ligga på om vi bara var två–tre stycken kvar, säger han.

Strax efter kom ett stort gäng av Ride of Hope-cyklister in i mål. Men utan medlemmen Eric Egelstig, som i stället rullade in ytterligare ungefär tio minuter senare. Detta med anledning av en punktering längs banan.
– Någon mil före Skänninge började det slå igenom. Sedan höll det en och en halv mil innan det var tomt. Efter det cyklade jag någon mil till genom att hänga på framstyret. Jag hade glömt pump i dag, så typiskt. Men en Motalakille lånade ut sprej och jag fick i alla fall i tillräckligt för att kunna rulla i mål, säger Eric, som i år gjorde sin andra Halvvättern.
Ride of Hope är en grupp som cyklar för Barncancerfonden och det ger en extra dimension till deltagande, tycker han.
– Hela syftet med Ride of Hope och stötta barn som lider eller kommer lida av cancer känns bra. Det är kul att köra för ett gott syfte och att få bidra till något gott.

Text och foto: Pierre Henriksson


se jocke i Studio cykla

I eftermiddag kan du se mer av Halvvättern-ambassadören Jocke Bernström, då han gästar dagens andra sändning av Studio Cykla. Sändningen börjar klockan 15.00 och går att se på Cykla.se och på storbildsskärmarna i evenemangsområdet.