Blogg

Min inre dialog

Veckan har varit intensiv. Tidiga mornar, mycket på jobbet. Solen lyser med sin frånvaro och D-vitaminerna likaså. Även om ljuset börjar återvända är det fortfarande mörkt när jag kommer hem. Hundarna ska ut, middag ska lagas, alla vardagsbestyr som pockar på uppmärksamhet. Tröttheten förlamar, soffan lockar.  Den  inre dialogen tar fart…

Vila lite, imorgon är du piggare igen och kan träna då. Allt kommer att kännas annorlunda imorgon versus men, hallå.. kom igen nu, du kommer aldrig att bli piggare om du inte hjälper kroppen att få balans.

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg  behöver jag mål och det gäller även för min vardagliga träning. Börjar jag känna efter så tenderar oftast damen med hornen att gapa högst, vilket aldrig leder till något gott. Så planering är vad som behövs, har jag en plan så följer jag den. Då känner jag inte efter utan tittar bara i kalendern och konstaterar att det ska göras. Den inre dialogen tystnar.

Så, finns det någon bättre “kalender” än denna?! Nej men eller hur?! Lägger således ut mina veckoplaneringar här framöver, sedan följer jag upp dem, antingen här på cykla.se, på Vätternrundans Youtube-kanal eller på Instagram (frk.f). Det går ju inte att stanna i soffan när ni har ögonen på mig! 😉

Under kickoffen i Motala för oss ambassadörer fanns Aktivitus på plats för att genomföra tester i syfte att inte bara få koll på  kroppen, utan också för att ta reda på hur vi ska träna vidare. Detta kommer senare att kompletteras med program och uppföljningsverktyget Peppster. För mig är det här en ovärderlig hjälp som kommer att täppa till truten på damen med hornen med råge. Redan nu har jag börjat förstå hur jag ska tyda frekvensen på hjärtslagen som aviseras på pulsklockan, förstår att jag aktivt arbetar med att förbättra min syreupptagningsförmåga när pulsen passerat 164 slag/minut. Så oerhört motiverande!

Var lite skraj för det här testet, men tröstades av Johan med att jag inte var i fullt så usel form som jag trodde.

Var lite skraj för det här testet, men tröstades av Johan med att jag inte var i fullt så usel form som jag trodde.

 

Vår fina ambassadörskollega Annika testas av Johan från Aktivitus . Hon är lika stark som hennes efternamn utlovar och satsar på en riktigt snabb Tjejvättern. Missa inte hennes blogg här på cykla, Stark i Funäsfjällen!

Vår fina ambassadörskollega Annika testas av Johan från Aktivitus . Hon är lika stark som hennes efternamn utlovar och satsar på en riktigt snabb Tjejvättern. Missa inte hennes blogg här på cykla, Stark i Funäsfjällen!

 

Plan för v. 6

Måndag: Inviga min nya trainer som jag hämtade på Stadium i veckan (mer om detta i kommande inlägg). Göra att nytt försök att Yoga om jag får plats på återbudslistan. Måste försöka se om den här kroppen går att göra lite smidigare än ett järnspett!

Onsdag: Bergspass på spinningen. Nu ska benen få jobba.

Fredag: 4×4 intervaller, upp med pulsen!

Lördag/söndag: Bålstyrka och stabilitet med mannen på gymmet.

Så.. det känns som en bra plan. I eftermiddag till kyrkan uppe i backen och lyssna på vad min cykelkompis Lars predikar om idag. Kan det vara något om cykling månntro…?


Partners som bidrar med information, produkter och annan hjälp till Vätternrundans ambassadörer är Aktivitus, Bianchi, Craft, Crescent, Enervit, Peppster, Shimano, Stadium och Thule.

Från soffan till sadeln

//AMBASSADÖR VÄTTERNRUNDAN 2017//

Medelålders, medelmåttig motionär som äntligen har insett att varje enskild människa har förmåga att bli den man vill vara. Uppvuxen under midnattssol och i polarvintermörker, men lever sedan 23 år tillbaks i självvald exil i en småländsk Bullerby. Anser att en cykel är (nästan) allt en människa behöver för att bli lycklig. Med mitt ambassadörsskap vill jag visa på kamratskapen och värmen man möts i den här sporten. Och att man visst kan genomföra en Vätternrundan, även om man inte tror att man kan. Häng med mig på min resa.