Blogg

Våga vila

Cykel är en himla trevlig sport och det är samtidigt en av de tuffare sporterna. För att klara av en säsong ska du naturligtvis hämta krafter någonstans. En av de saker som är smarta är att ta en viloperiod på hösten eller vintern när det passar bra för dig.

Även de cyklister som vill bli bäst i världen brukar ha en fyra-veckors viloperiod offseason. Inom oss finns det en formkurva som gör att om vi kan gå långt ner i vila så kommer vi efter en viss träning högre upp formmässigt. Motsatsen är om du alltid tränar likadant så är formkurvan som ett rakt streck.

Med tanke på att det är dåligt med cykellopp i jultider så kan man passa på att ha lite sämre form då. Detta får du glädje av på sommarhalvåret.

När du vill nå dina mål

Glenn Magnusson är före detta proffscyklist och landslagstränare. Han har varit cykelproffs i fyra olika stall (Amore & Vita, US Postal -Service, Farm Frites och DOMO - Farm Frites) mellan 1996 och 2001. Deltagit i sju Grand tours (Giro d’Italia, Tour de France och Vueltan), varav tre etappsegrar i Giro d’Italia. Tio världsmästerskap och tre OS. Tvåfaldig svensk mästare. De senaste åren har han varit landslagstränare för herrar, damer och juniorer, och varit ledare på bland annat nio VM och ett OS. Numera är han egenföretagare och driver Cykelaptit samt webbsajten cykeltraning.se där han skapar personliga träningsprogram.