Blogg

Svensk tar klivet upp i finrummet

Ett finrum fyllt av smärta, uppoffringar, mjölksyra och galet mycket träning. Men likväl så är det varje cyklists stora dröm att få komma in i World Tour. De arton teamen har ensamrätt på att få starta alla stora tävlingar i världen och Kim Magnusson tar nu klivet in i finrummet. Han har signerat ett ettårsavtal med EF Education First Drapac p/b Cannondale.

Detta blir ett tillfälle för att den svenska mästartröjan att synas, vilket säkert uppskattas av sponsorerna. EF, eller Education First, grundades i Sverige och även POC är svenskt vars produkter används av teamet.

När du vill nå dina mål

Glenn Magnusson är före detta proffscyklist och landslagstränare. Han har varit cykelproffs i fyra olika stall (Amore & Vita, US Postal -Service, Farm Frites och DOMO - Farm Frites) mellan 1996 och 2001. Deltagit i sju Grand tours (Giro d’Italia, Tour de France och Vueltan), varav tre etappsegrar i Giro d’Italia. Tio världsmästerskap och tre OS. Tvåfaldig svensk mästare. De senaste åren har han varit landslagstränare för herrar, damer och juniorer, och varit ledare på bland annat nio VM och ett OS. Numera är han egenföretagare och driver Cykelaptit samt webbsajten cykeltraning.se där han skapar personliga träningsprogram.