Blogg

Sporten där åldern inte är någon gräns

Den 4 januari 2017 kom Robert Marchand (bilden) i mål på sitt världsrekordförsök på 1 timmes cykel på velodrom. Han var sur för att hans syn var lite dålig så han såg inte skylten som visade ”10 min kvar”. Likväl så slog han det efterlängtade rekordet i åldersklassen +105 år. Robert var 105 år! Hans läkare berättade vänligt men bestämt att han får lägga av med att försöka jaga världsrekord i denna ålder men Robert kunde inte hålla sig. I år tog han ännu ett världsrekord på den kortare distansen 4000 m i sin åldersklass.

Många av våra sporter har ett bäst-före datum om vi tittar åldersmässigt. Om man nu vill vara rädd om kroppsdelar såsom skallen, axlar, knän eller hälsenor beroende på vilken sport man sysslar med. Robert är ett föredöme då han visar att cykelsporten inte har någon åldersgräns.

När du vill nå dina mål

Glenn Magnusson är före detta proffscyklist och landslagstränare. Han har varit cykelproffs i fyra olika stall (Amore & Vita, US Postal -Service, Farm Frites och DOMO - Farm Frites) mellan 1996 och 2001. Deltagit i sju Grand tours (Giro d’Italia, Tour de France och Vueltan), varav tre etappsegrar i Giro d’Italia. Tio världsmästerskap och tre OS. Tvåfaldig svensk mästare. De senaste åren har han varit landslagstränare för herrar, damer och juniorer, och varit ledare på bland annat nio VM och ett OS. Numera är han egenföretagare och driver Cykelaptit samt webbsajten cykeltraning.se där han skapar personliga träningsprogram.