Blogg

Njut av höstcykling

Vi är många åretrunt-cyklister men vi är nog ännu fler säsongscyklister. Med detta menat att man inte cykeltränar utomhus på vintertid. Vad man däremot ser är att vid samma temperatur på hösten i jämförelse med våren så är det bara en bråkdel så många som cyklar på hösten. Njut av att åka ut bland de gula löven på landsväg och MTB och få den höga friska höstluften i lungorna.

Framför allt vill jag att cykelsäsongen blir så lång som möjligt på de breddgrader vi befinner oss. Håller du upp ett halvår från cykelträning under vinterhalvåret så är det lika med att börja om från noll då du dammar av cykeln i april månad.

Så ut och njut av de fina höstpassen nu!

När du vill nå dina mål

Glenn Magnusson är före detta proffscyklist och landslagstränare. Han har varit cykelproffs i fyra olika stall (Amore & Vita, US Postal -Service, Farm Frites och DOMO - Farm Frites) mellan 1996 och 2001. Deltagit i sju Grand tours (Giro d’Italia, Tour de France och Vueltan), varav tre etappsegrar i Giro d’Italia. Tio världsmästerskap och tre OS. Tvåfaldig svensk mästare. De senaste åren har han varit landslagstränare för herrar, damer och juniorer, och varit ledare på bland annat nio VM och ett OS. Numera är han egenföretagare och driver Cykelaptit samt webbsajten cykeltraning.se där han skapar personliga träningsprogram.