Blogg

Dopningstest av cyklist som har slutat

Ja visst kan vi låta dopningstesta cyklister som har slutat med sin idrott men här får vi nog vakna till. En av anledningarna till att vi inte kan göra så många tester som idrottsrörelsen skulle vilja är att det är kostsamt att göra dopingtester.

Kan vi då göra så att vi gör tester på de aktiva idrottsmän vi har. Den före detta cyklist som jag tänker på i denna blogg är Gregory Rast från Schweiz som officiellt har gått ut med att han har lagt av med cykel efter en lång karriär om hela 18 år som professionell. Trots detta fick han häromdagen besök av testpersonal från dopningspolisen.

När du vill nå dina mål

Glenn Magnusson är före detta proffscyklist och landslagstränare. Han har varit cykelproffs i fyra olika stall (Amore & Vita, US Postal -Service, Farm Frites och DOMO - Farm Frites) mellan 1996 och 2001. Deltagit i sju Grand tours (Giro d’Italia, Tour de France och Vueltan), varav tre etappsegrar i Giro d’Italia. Tio världsmästerskap och tre OS. Tvåfaldig svensk mästare. De senaste åren har han varit landslagstränare för herrar, damer och juniorer, och varit ledare på bland annat nio VM och ett OS. Numera är han egenföretagare och driver Cykelaptit samt webbsajten cykeltraning.se där han skapar personliga träningsprogram.