Blogg

Cyklist – överlev vintern

Nu har Kung Bore kommit på besök i hela landet med riktigt vinterväder. Men kom ihåg att det endast är ett tillfälligt besök. Tittar vi långt bort i horisonten kan vi ana våren.

Jag kommer aldrig att glömma ett vinterpass från tonåren då jag var galet envis att aldrig ställa in ett träningspass. Himlen öppnade sig fullständigt och det vräkte ner snö på vägen mellan Vetlanda och Nässjö, och där befann jag mig. Det var nästan inga bilar ute i kaoset men jag hade koll bakåt på vägen.

När det kom en bil så fick jag av cykeln från det dåliga hjulspår jag körde i, ställa mig i snön som gick upp till låren och sedan hoppa upp på cykeln när bilen passerat. Så mycket galna pass jag har gjort som cyklist.

Men du ska komma ihåg en sak, alla tuffa pass på vintern har man en stor nytta av då vårvägarna kommer fram. Och kom ihåg att ta det försiktigt i trafiken på vintern.

När du vill nå dina mål

Glenn Magnusson är före detta proffscyklist och landslagstränare. Han har varit cykelproffs i fyra olika stall (Amore & Vita, US Postal -Service, Farm Frites och DOMO - Farm Frites) mellan 1996 och 2001. Deltagit i sju Grand tours (Giro d’Italia, Tour de France och Vueltan), varav tre etappsegrar i Giro d’Italia. Tio världsmästerskap och tre OS. Tvåfaldig svensk mästare. De senaste åren har han varit landslagstränare för herrar, damer och juniorer, och varit ledare på bland annat nio VM och ett OS. Numera är han egenföretagare och driver Cykelaptit samt webbsajten cykeltraning.se där han skapar personliga träningsprogram.