Blogg

Att cykla i Holland

Beroende på vilket land man befinner sig i så varierar en cyklists status. Om vi väljer att titta på en godbit för oss som gillar cykel så är Holland högst i kurs på denna ranking. Allt från lagar och paragrafer hur en cyklist ska behandlas i trafiken till byggnationen av cykelvägar där det behövs.

På bilden ser man en korsning där en cyklist är 100 procent säker då man bygger en egen rondell med överfart som endast används av just cyklister. Något som många andra länder tittar på med avundsjuka ögon. Det är ingen slump att just detta land toppar listor över antal människor som cyklar till sitt arbete.

Tittar man på cykelhandeln så är det det enda landet i världen som sålt lika många cyklar som det finns invånare. Det är nog ingen slump att det finns fler tävlingscyklister i Holland än i de flesta andra länder.

När du vill nå dina mål

Glenn Magnusson är före detta proffscyklist och landslagstränare. Han har varit cykelproffs i fyra olika stall (Amore & Vita, US Postal -Service, Farm Frites och DOMO - Farm Frites) mellan 1996 och 2001. Deltagit i sju Grand tours (Giro d’Italia, Tour de France och Vueltan), varav tre etappsegrar i Giro d’Italia. Tio världsmästerskap och tre OS. Tvåfaldig svensk mästare. De senaste åren har han varit landslagstränare för herrar, damer och juniorer, och varit ledare på bland annat nio VM och ett OS. Numera är han egenföretagare och driver Cykelaptit samt webbsajten cykeltraning.se där han skapar personliga träningsprogram.