Sida

Om cykla.se

Cykla.se är ett initiativ från Vätternrundan, som syftar till att inspirera till cykling. Tidningen Cykla har funnits sedan 1997 och 2016 var det dags att även bli en webbtidning.

Cykla.se har målsättningen att bli Sveriges, och Nordens, centrala mötesplats och informationskanal gällande cykling på alla nivåer. Sajten vilar på två ben.  En nyhetsdel där du finner relevanta artiklar, inspirerande videos, relevanta bloggar och podcasts – med hela Cykelsverige som målgrupp. Bakom nyheterna står redaktionen bakom Sveriges största cykelmagasin Cykla.

Andra benet är vårt community där du kan diskutera cykling i stort och med lätthet länka in från nyhetsdelen. Sajten inkluderar även en omfattande eventkalender för cykelaktiviteter i främst Sverige och Norden.

Sajten ägs av Vätternrundan och drivs tillsammans med Cykla-redaktionen. Kopplingen däremellan kommer att vara tydlig, men inte påverka det redaktionella materialet.

Vi vill att det ska bli en samlingspunkt för alla cykelintresserade. Vi vill inspirera till motion i allmänhet och cykling i synnerhet. Vätternrundans vision är att leda utvecklingen och få fler att cykla och med Cykla.se får vi en bra plattform för just det.