Pressmeddelande

Zelmerlöw klarade målet i Vätternrundan

Han glänste som programledare i Eurovision song contest. Under natten mot lördag och även en stor del av lördagen visade Måns Zelmerlöw också vilken kämpe han är på cykelsadeln.
– Vasaloppet släng dig i väggen, sa han direkt efter målgången. Det här var fruktansvärt jobbigt!

Måns Zelmerlöw siktade före loppet på en tid under 11.30 och han var laddad redan under fredagskvällen.

– Fast mest livrädd egentligen, skrattade han. Men jag har fått en ringblomssalva av Rickard Olsson. Det ska vara en riktig mirakelkur för ömma bakdelar.

Ringblomsalvan kom väl till pass, men varvet runt Vättern blev ändå jobbigt för Zelmerlöw. Desto större var lyckan när han gick i mål efter 11 timmar och 13 minuter, vid halv tre-tiden på lördagseftermiddag.

– Det är så sjukt bra, jag är så grymt stolt, strålade Måns direkt efter målgången. Det var riktigt jobbigt efter 14 mil och fram till ungefär 20. Då var det så fruktansvärt långt kvar. Men det vände i Karlsborg. Och de sista tre milen var otroligt sköna.

– Ringblomsalvan gjorde susen. Men den hjälpte inte för de där rumpbenen man har, de gör väldigt ont.

Ett annat känt ansikte i målområdet var Måns Möller, som hade ont i halsen och inte kände sig helt frisk.

– Min förra runda, när jag var nybörjare, körde jag på 11.05, berättade han. Nu har jag 1 000 mil i kroppen och tog mig runt på 11.45. Men det spelar ingen roll, känslan att köra in i Motala är fantastisk och atmosfären här i målområdet är kanon. Det är ett väldigt roligt arrangemang.

Tyngre gick det för Markoolio, som vid 18-tiden på kvällen ännu inte hade passerat Aspa. Markoolio startade trekvart före Måns Zelmerlöw och diskussionen mellan dem var inte om Måns skulle köra om utan när.

– Vi träffades före loppet och var nog rätt eniga om att jag nog skulle gå om honom någonstans kring Ölmstad, berättar Måns. Han satsar ju främst på att ta sig runt.

Och de fick rätt. Redan vid mellantiden i Gränna var Måns Zelmerlöw en kvart före Markoolio.

– Var det så? säger Måns och skrattar. Jag märkte aldrig att jag körde om honom.

Högupplösta bilder finns att ladda ned under “Bilder och videor”.