Pressmeddelande

Pressinbjudan: Vättern Bike Games samlar världseliten i Motala

På fredag startar årets häftigaste cykelevent i Östergötland. I Vättern Bike Games på Dunteberget i Motala tävlar världsstjärnor i grenar som slopestyle, trial och cykelcross under hela helgen.

Vättern Bike Games arrangeras av Vätternrundan och samlar några av cykelsportens häftigaste grenar under en och samma helg. Den 6-8 oktober väntar tre dagar med bland annat SM i slopestyle, tävling och uppvisning i trial och en kvällstävling i cykelcross för både ungdom och elit.

En rad världsstjärnor kommer till Motala för att delta i tävlingarna. Till slopestyle-SM kommer exempelvis nyblivne världsmästaren Emil Johansson, precis som proffsen Martin Söderström och Anton Thelander. I trialtävling får publiken se högt rankade världsåkare som Joachim Nymann och Nadine Kåmark.

– Det här kommer att bli ett otroligt häftigt event, säger arrangemangschef Sven Montelius. Alla som vill se en häftig show med fart, hopp och kanske en del lera ska absolut komma till Motala och Dunteberget. Vi lovar en riktigt cool upplevelse.

Bevaka Vättern Bike Games på plats i Motala?

Är du journalist, fotograf eller liknande och vill bevaka Vättern Bike Games?
Ackreditera dig här: http://vatternrundan.se/press

Program

Fredag 6/10 18.00-21.00:
Cyclocross. Tuff kvällstävling på en 2,5 km lång bana som går på delar av motocrossbanan och på speedwayarenan, där det finns chikaner och hinder. Kommentator är Roberto Vacchi, som har väckt en hel nations cykelintresse genom sitt engagerade arbete som expertkommentator under bland annat Tour De France och Giro d’Italia.

Lördag 7/10 9.00-17.00:
8-timmars lagtävling i klasserna herr, dam och mix. Banan är drygt 4 km lång och körs på varierat underlag på motocrossbanan, speedwaybanan, endurobanan och på stigar i skogen intill arenaområdet.

Lördag 7/10 10.30:
SM i slopestyle, kval. Slopestyle är en spektakulär gren där deltagarna ska tävla i hopp och trick.

Lördag 7/10 11.00-14.00:
Trial. Trial är sporten som kräver kontroll, balans och koordination. Trial kan innehålla stillastående hopp på ett par meter. Rakt upp eller åt sidan. Med cykel, utan att sätta ner foten i marken.

Lördag 7/10 15.00:
SM i slopestyle, final. Slopestyle är en spektakulär gren där deltagarna ska tävla i hopp och trick.