Pressmeddelande

​Från hjärntumör till Vätternrundan

För ett och ett halvt år sedan opererades han akut för en hjärntumör.
Vid lunchtid på lördagen stod före detta proffscyklisten Glenn Magnusson på startlinjen i Vätternrundan, med målet att cykla på 7.15 och samtidigt samla in pengar till cancerforskningen
– Jag är väldigt glad att vara tillbaka igen, säger han.

Glenn Magnusson är en av Sveriges främsta cyklister genom tiderna. Han hade sin riktiga storhetstid under andra halvan av 90-talet, då han bland annat vann tre etappsegrar av Giro d’Italia. Glenn slutade med proffscyklingen efter några svåra vurpor i början av 00-talet och har efter det bland annat varit svensk förbundskapten under åtta år.

När han startade i en av Vätternrundans snabbaste grupper vid lunchtid på lördag var det efter en stark personlig resa. I januari 2015 upptäckte läkarna en hjärntumör och Glenn Magnusson opererades akut på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.

– Det gick väldigt hastigt alltsammans, säger han. Jag hade turen att få en skicklig läkare och att tumören inte var elakartad. Däremot var det en mycket svår operation, så jag var helt borta i tre månader efteråt.

– Jag fick börja om helt. Jag led av hjärntrötthet och orkade egentligen ingenting. Jag minns hur enormt glad jag var när jag kunde gå 100 meter runt huset. Det tog lång tid innan jag kunde sitta på en cykel igen.

Men tillbaka på cykeln kom han. Med stark vilja och mycket rutin är han nu redo för en utmaning som är större än vad de flesta klarar. På lördagen startade han sina 30 mil runt Vättern med målet att cykla på 7.15.

– Vi cyklar i en särskild grupp, Team Mustasch, och har en större tanke med vårt deltagande, berättar han. Vi tänker cykla snabbt samtidigt som vi vill samla in pengar till cancerforskningen.

– För mig är det första gången jag cyklar Vätternrundan. Jag har kört samma sträckning som deltävling i Svenska cupen på 90-talet, men jag har aldrig varit med i motionsloppet. Jag ser väldigt mycket fram emot loppet, jag är glad att jag har hälsan och kan cykla igen.