Blogg

Tjejvättern -del 2 av mina fyrtal i Vätternlopp

Vilken härlig start på cykelveckan det blev och check på 3 av 4 vätternlopp! Jag klarade den första helgen och med en behaglig och go känsla genom alla tre loppen! Jag ska försöka summera etapp 1 av min utmaning innan jag börjar ladda inför Vätternrundan som går av stapeln om dryga 2 dagar. Som sagt 3 av 4 vätternlopp avklarade i helgen och jag är riktigt nöjd över min prestation. Här kommer min race report från mitt andra lopp under cykelveckan i Motala, Tjejvättern 100km.

Vaknade tidigt, långt innan klockan skulle ringa. De blev havregrynsgröt med chia- och pumpafrön till frukost och två stora koppar kaffe. En glas Resorb och en banan slank också ner. Tog också en av mina förbyggande migräntabletter försäkerhetsskull, gillar inte att peta i mig tabletter men ska jag kunna vara aktiv med min migrän är det vad som krävs.

Mötte upp killarna från In The Cold  igen och blev riggad med kameran, för idag skulle mitt och ambassadör Annika Starks lopp livestreamas.  Annika och hennes gäng från SubXX skulle försöka slå rekordet på tjejvättern. Något de också lyckades med, stort Grattis till Er alla. Vilken bedrift, tjocka pannben och starka ben och viljor!

08:06 gick starten och vi rullade långsamt ut ur Motala ledda av en motorcykel första biten. Detta lopp hade jag planerat att cykla själv, ta det lugnt och njuta. Både pga. av att jag ville spara på krafterna inför halvvättern och för att migränen som slog till efter MTB-Vättern kvällen innan. Men ibland blir det inte som man planerar och tur är väl det!

Redan efter första rondellen på väg ut ur Motala hamnade jag bakom två tjejer med matchande kläder. Efter en stund kikade en av tjejerna bakåt och frågade om jag och en annan tjej ville haka på och om vi tänkte ”kötta”. De var en inbjudan jag inte kunde tacka nej till och vi formades snabbt till en samspelt liten grupp, samma ambitioner och samma glada inställning! Vi hade verkligen en riktigt rolig runda! Fram till Omberg var motvinden inte så skoj men väl uppe på Omberg blev det lättare. Makalös utsikt och rull nerför gör livet lättare alla dagar i veckan. Vi beslöt oss för att inte stanna i någon depå utan att försöka hålla tempot och orken uppe hela vägen in i mål, lättat på trycket hade vi gjort uppe på Omberg så det var redan avklarat.

screenshot_2017-06-14-19-25-22

Vi cyklade belgisk kedja och de flöt på riktigt bra, som om vi gjort detta många gånger förr. Helt oroligt roligt att träffa likasinnade längs vägen och jobba tillsammans in i mål.

Det blev tidvis en blåsig och blöt runda men de var varma vindar så regnet störde inte. Vi rullade gemensamt över mållinjen på 3:24. Tack Lena, Petra och Jenny för en fantastisk rolig förmiddag, ni är grymma! Lena cyklade både sin längsta runda någonsin men gjorde även premiär i att cykla med andra. Imponerande cyklat av dig, hoppas du fortfarande klappar dig själv på axeln!  Kanske ska vi göra en repris tillsammans nästa år alla tre?!

Det går att kika på livestreamingen från loppet på Vätternrundans Youtube kanal eller klicka här. SubXX cyklar mot rekordtid och vi cyklister trampar på med skönsång och glädjerop mot en gemensam målgång.

20170610_113301

Jenny, jag, Lena och Petra. Ni är helt underbara! 😉

Nu var det dags att ladda om inför söndagens Halvvättern om drygt 23 timmar. Relativt gott om tid till att ladda om, tvätta cykeln och vila. John var snäll och bistod med en cykeltvätt så jag kunde pusta ut med en kopp kaffe i solen efter loppet.

 

Då var hälften av målgångarna gjorda, bara halvvättern 150km kvar denna cykelhelg i Motala. Mer om det i del 3!

Cykla säkert // Madde

FRILUFTSCYKLISTEN

Hej, jag heter Madelene Burgström och jag är lite tokig i det här med cykling, både landsväg och mtb.

Jobbar med HR- och ledarskaps frågor på Sveriges viktigaste företag. Jobbet tar en väldigt stor del av min tid men försöker balansera allt så att jag har tid och kraft att göra allt annat jag vill och tycker är viktigt i livet.

Familj, vänner, upplevelser och inte minst vila och återhämtning. Lever ett aktivt liv och gillar att prova och uppleva nya saker, gärna i skog och mark.

Jag hoppas jag kan inspirera någon att utmana sig själv och prova nya saker.

Jag behöver ha målgångar att passera för att se fram emot för att känna motivation i min träning. Vilka målgångar ska vara målet för året 2018? Vätternrundan Sub9 är helt klart det stora målet för året!