Blogg

Startklar för MTB-Vättern

Då var beslutsångesten besegrad och jag har blivit med mtb 🙂  Nu har jag ju äntligen en cykel att cykla mtb-Vättern med. Startklar? Nja kanske inte redo att ställa mig vid startlinjen än men klar att starta träningen, en bra början eller hur! Efter mycket om och men bestämde jag mig till slut för Trek Procaliber 9.7 SL. Den är en 29´ Hardtail utrustad med Sram GX komponenter och Reba RL dämpare. En helt ok cykel för en nybörjare för mig, som jag är riktigt nöjd med! 😉

Tog hem honom igår och idag efter jobbet tog vi premiärturen. Hade hoppats på att jag skulle hinna hem innan det blev allt för mörkt men det blir sällan som det är tänkt. Monterade på lampor och tog på mig reflexvästen och så begav vi oss ut i mörkret på en lugn asfaltsrunda.

DCIM999GOPRO

Investerade i ett par bra dubbdäck, jag vill ju fortsätta trampa även i snö och halka. För att inte riskera att tappa dubben ska de tydligen köras in på barmark precis som dubbdäck till bilen behöver köras in för att dubben ska fästas ordentligt. Inkörningstiden för mina däck rekommenderas till 40-50km . Inkörningstiden kommer samtidigt funka perfekt som en välbehövlig ”lära känna varandra” period.

Med Ice spiker pro med 402(!)bubbar ska jag nog klara halkan.

Tydligen är jag inte helt bekväm än med spd pedaler. De var ju rackans svårt att hitta rätt med klossen jämfört med spd-sl pedaler! Välbehövligt att träna innan jag beger mig ut i skogen.

Skev tidigare om att jag funderade på att ta hjälp med mitt träningsupplägg . Så för att optimera min träning inför sommarens alla lopp ska jag nu i veckan till Dan på DrivKraft- Tester & Coachning för att få hjälp med just det. Exakt vad jag/vi ska göra vet jag inte riktigt än men som jag har förstått det ska vi starta upp med ett laktattröskeltest. Utifrån det skapar han ett personligt träningsupplägg för mig som vi sedan följer upp med ytterligare test. Är riktigt taggad för att komma i form igen och jag återkommer garanterat med en review från själva testdagen.

Snart dags att sova men innan jag kryper i säng behöver både jag och cykeln tvagas rena. (Nackdelen med att ha cyklarna på hedersplats i vardagsrummet)

Ha det gott och cykla säkert!   // Madde

 

 

 

 

 

FRILUFTSCYKLISTEN

Hej, jag heter Madelene Burgström och jag är lite tokig i det här med cykling, både landsväg och mtb.

Jobbar med HR- och ledarskaps frågor på Sveriges viktigaste företag. Jobbet tar en väldigt stor del av min tid men försöker balansera allt så att jag har tid och kraft att göra allt annat jag vill och tycker är viktigt i livet.

Familj, vänner, upplevelser och inte minst vila och återhämtning. Lever ett aktivt liv och gillar att prova och uppleva nya saker, gärna i skog och mark.

Jag hoppas jag kan inspirera någon att utmana sig själv och prova nya saker.

Jag behöver ha målgångar att passera för att se fram emot för att känna motivation i min träning. Vilka målgångar ska vara målet för året 2018? Vätternrundan Sub9 är helt klart det stora målet för året!