Blogg

FYRTAL I VÄTTERNLOPP- utmaningen 2017

Nu närmar vi oss den 1 november då intresseanmälan ska vara gjord för oss som är sugna på att cykla Vätternrundan nästa år. I och med det så har jag börjat smida planer för nästa års utmaningar! Jag som person behöver ju ha en målgång i sikte för att jag ska kunna hålla disciplinen i min träning. Jag behöver ha ett konkret mål att sträva mot för att inte träningen ska kännas meningslös. För mig räcker det inte att ha som mål att bli starkare, smalare, friskare etc. utan jag måste känna/veta varför jag exempelvis behöver bli starkare, vad jag vinner på att bli det. Så jag behöver som sagt en målgång att passera. Vilka lopp ska hålla min träningsmotivation uppe nu under vintern och våren?

Jo, jag har nu bestämt mig att jag ska hålla det jag vid ett vagt ögonblick lovade i startfållen på Halvvättern. Jag ska cykla samtliga fyra Vätternlopp nästa år! Jag vet att jag är lång ifrån den första som tar mig an den utmaningen  och jag tänker att om andra kan så kan väl jag!? Har under sommaren sett många på sociala medier stoltsera över sin bragd och blivit väldigt inspirerad.

Utmaningen startar fredagen den 9 juni med MTB-Vättern, sen ska jag cykla Tjejvättern på lördagen, trampa mig runt Halvvättern på söndagen för att sedan vila mig i form till nästkommande fredag då jag ska genomföra min tredje Vätternrunda! Visst låter det som en rolig utmaning?!

Jag vet att jag klarar av att genomföra varje enskilt lopp men frågan är hur jag ska klara av att genomföra alla loppen så nära inpå varandra och det utan någon större vila emellan. Att jag måste öva min kropp (å knopp) att cykla långpass flera dagar i följd är något jag helt klart måste göra. Men hur ska jag lägga upp träningen så att jag klarar av en sån ansträngande vecka? För mig kommer det definitivt bli ansträngande, jag är i dagsläget inte tränad nog för att genomföra dem och samtidigt njuta av loppen. Jag vill ju att varje enskilt lopp blir angenäma och roliga att cykla!

Tänker också att min förmåga till återhämtningen kommer att vara viktig, speciellt mellan söndagen och fredagen. Hur övar man upp den, finns det något särskilt man kan göra? Här blir det att söka information och skapa ett bra träningsupplägg. Kanske det är en bra idé att ta hjälp av någon för att skapa det upplägget för att det ska bli så bra som möjligt. I vilket fall som helst så kommer jag att återkomma kring hur jag lägger upp träningen nu under vintern och våren.

photogrid_1477586119777

Efter mina målgångar på HV och VR i år. Nästa år ska det vara fyra!

Inför min Vätternrunda i år sa jag att detta skulle bli sista året jag skulle cykla ensam. Än så länge har jag bara bestämt cykelsällskap på Halvvättern så för de andra loppen får jag se om jag kan få sällskap eller göra någon sällskap. Sen måste jag ju få till köpet av en MTB också.

Hösten verkligen bitit sig fast och jag längtar till när snön har lagt sig som ett tjockt täcke över världen. Visst det avslutar landsvägssäsongen för min del men jag behöver alla ljusglimtar jag kan få eftersom det här mörkret tar kål på mig. Jag får trampa på min trainer i vardagsrummet och njuta av längdskidor och långfärdsskriskor istället i väntan på våren! De är inte så illa det heller!

Så min blogg kommer framöver att handla mycket om hur jag tränar och förbereder mig inför mina fyra målgångar i Motala nästa år. Så jag hoppas ni hänger med på min resa!

Ha de gott och cykla säkert!

FRILUFTSCYKLISTEN

Hej, jag heter Madelene Burgström och jag är lite tokig i det här med cykling, både landsväg och mtb.

Jobbar med HR- och ledarskaps frågor på Sveriges viktigaste företag. Jobbet tar en väldigt stor del av min tid men försöker balansera allt så att jag har tid och kraft att göra allt annat jag vill och tycker är viktigt i livet.

Familj, vänner, upplevelser och inte minst vila och återhämtning. Lever ett aktivt liv och gillar att prova och uppleva nya saker, gärna i skog och mark.

Jag hoppas jag kan inspirera någon att utmana sig själv och prova nya saker.

Jag behöver ha målgångar att passera för att se fram emot för att känna motivation i min träning. Vilka målgångar ska vara målet för året 2018? Vätternrundan Sub9 är helt klart det stora målet för året!