Blogg

Eufori på stigar i skogen – skön premiärtur

Dubbdäcken inkörda och det var äntligen dags för en skogstur. Västerås stad har inlett ett arbete med att märka upp mtb lederna häromkring men arbetet är inte klart så jag fick nöja mig med att leta beskrivningar av stigar på olika Facebook forum. Funkade toppen! Den här rundan var tekniskt lik banan på MTB-Vättern, så för mig är den perfekt att träna på!

Då det var premiärtur i skogen blev jag glad när jag fick sällskap av Patrik. Det måste ju vara roligare att cykla vilse om man har sällskap! 🙂 Vi möttes upp vid Burger King och tog sikte på ett skogsparti intill. Det var söndagsmorgon och temperaturen låg på krispiga -5. Jag hade klätt mig bra men om fötterna är jag alltid frusen trots skoskydd i neopren och ull sula.  Jag funderar nu på att investera i ett par uppvärmda sulor istället för att köpa vinterskor. Tänker att jag då kan jag använda sulorna när jag skidar och åker skridskor också, de kostar ju en slant.

Kan varmt rekommendera dessa handskar om du är en fryslort som mig. Vid -5 var de nästan lite för varma.

Fanns många stigar att ta men jag hade lyckats memorerat kartan hyfsat bra i alla fall så vi kom fram där vi planerat. Jag förundras varje gång jag cyklat över hur galet kul jag tycker det är. Adrenalinet som pumpar, fartskräcken som biter tag i mig när jag inte riktigt vet om jag kan hantera situationen och ruset som infinner sig när jag lyckas rulla förbi hindren i en tyst och stilla skog.

De gånger jag tidigare cyklat mtb har jag cyklat med vanliga skor så det var till en början lite nervöst. Skulle jag lyckas klicka ur om jag behövde sätta ner foten eller skulle jag trilla? Jag jublade första gången jag behövde sätta ner forten. De var ju inget problem med att klicka ur, så varför vara nervös över saker i onödan?!

fed73f02596d3cf8888763fab97e7878

Vi avslutade turen med att rulla över till Björnögården för en smörgås och kaffe i värmen innan vi trampade hem igen.

Jag började med mitt första träningsblock nu i veckan, riktigt kul men ovant att ha någon annan som bestämmer vad jag ska göra. Behändigt men som sagt ovant för någon med ett relativt stort kontrollbehov! Det som ändå underlättar är att jag får bestämma i vilken ordning jag ska utföra passen. Träningsupplägg den här veckan ser ut så här; två tröskelpass på cykeln, två styrkepass (ben, bål/överkropp), en tur i skogen och sen valfritt med yoga.

Ser fram emot helgens träning med mtb på lördag och sen inspirerande och lärorik workshop i Ashtanga Yoga under ett par timmar på söndag.

Ha de gott och cykla säkert!

// Madde

FRILUFTSCYKLISTEN

Hej, jag heter Madelene Burgström och jag är lite tokig i det här med cykling, både landsväg och mtb.

Jobbar med HR- och ledarskaps frågor på Sveriges viktigaste företag. Jobbet tar en väldigt stor del av min tid men försöker balansera allt så att jag har tid och kraft att göra allt annat jag vill och tycker är viktigt i livet.

Familj, vänner, upplevelser och inte minst vila och återhämtning. Lever ett aktivt liv och gillar att prova och uppleva nya saker, gärna i skog och mark.

Jag hoppas jag kan inspirera någon att utmana sig själv och prova nya saker.

Jag behöver ha målgångar att passera för att se fram emot för att känna motivation i min träning. Vilka målgångar ska vara målet för året 2018? Vätternrundan Sub9 är helt klart det stora målet för året!