Blogg

Öland från sadeln

Den 1 april bjöd på mer alvar än skämt då jag  tog Teran över bron för att möta “Nybörjar-Anna” för några vårmil på solen och vindarnas ö.  Anna, som i förra veckan hämtade min gamla cykel och gjorde racerdebut, hade redan hunnit få ihop nio ö-mil, en lite öm rumpa och en hel hög med cykelendorfiner. Nu cyklade vi ihop för första gången och vilken otroligt vacker dag vi fick där längs ö-vägar i vårklädnad.

anna-i-scilla

I Gårdby den obligatoriska cykelfikan som dagen till ära kunde ske under en ljummen himmel. Citronfjärilar och citronpajer, kaffedoft och hemmagjord marmelad. Under ett träd hittade vi ett stort gäng ambitiösa cykelmotionärer som var ute på sin första övningsrunda inför Vätternrundan. Deras mål är att ta sig runt sjön på 7 timmar och 29 minuter och jag tänker att det nog behövs väldigt mycket fika och ännu mer träning för att klara det. Kl. 12.24 trampar de iväg från Motala, mitt mål får väl bli att med mina dryga åtta timmars försprång hinna i mål före deras beräknade tid kl 19.53.

Team Östkusten höll 36,7 km/h i snitt på sina 19 första övningsmil för säsongen. Anna och jag höll 19 under våra 5.

Mina cyklar försvinner i jämn takt från byn. Nu i veckan var det min första racerbekantskap Crescent Nano som fick följa med vännen Marina hem. Nanon som jag köpte inför mitt livs första ( och hittills enda) minitriathlon, och som visade mig hur fantastiskt det kan vara att cykla. I helgen gav sig de två ut på premiärtur och jag är så otroligt glad över att jag får vara med att sprida cykelglädje till människor omkring mig!

received_10154817387843392

Fem dagar kvar till Vätternrundans cykelläger på Mallorca. Blir alldeles yr och svettig och genomlycklig av bara tanken. Tänk vad jag ska få lära mig mycket, tänk vad jag ska få uppleva, tänk vilka spännande människor jag ska få lära känna och tänk vad jag ska få tokjobba mig upp för backarna…  Ser att Tjejvättern-Annika redan börjat packa, dags att göra henne sällskap!


Partners som bidrar med information, produkter och annan hjälp till Vätternrundans ambassadörer är Aktivitus, Bianchi, Craft, Crescent, Enervit, Peppster, Shimano, Stadium och Thule.

Från soffan till sadeln

//AMBASSADÖR VÄTTERNRUNDAN 2017//

Medelålders, medelmåttig motionär som äntligen har insett att varje enskild människa har förmåga att bli den man vill vara. Uppvuxen under midnattssol och i polarvintermörker, men lever sedan 23 år tillbaks i självvald exil i en småländsk Bullerby. Anser att en cykel är (nästan) allt en människa behöver för att bli lycklig. Med mitt ambassadörsskap vill jag visa på kamratskapen och värmen man möts i den här sporten. Och att man visst kan genomföra en Vätternrundan, även om man inte tror att man kan. Häng med mig på min resa.