Artikel

Upplev Vätterbygden med hjälp av ny sajt

2017-11-02

Har du vägarna förbi norra Småland? Låt då din nästa cykeltur börja här. Med hjälp av sajten cyclingjonkoping.com får du inspirerande tips och information om varierande cykelrutter i Jönköping med omnejd. Och du behöver inte ens ha din cykel med dig.  Sajten hjälper dig att hyra en mountainbike eller landsvägscykel.

Bakom det nya konceptet står Calle Andersson och Tobias Dahlberg, två inbitna cyklister från Jönköping med massor av erfarenhet – både som aktiva cyklister och som tävlingsarrangörer.
Efter EM i mountainbike förra året började frågorna strömma in.
– Folk började fråga oss om cykeluthyrning och om vi hade förslag på bra vägar att cykla på och vi kände att vi ville göra något mer av det, säger Calle Andersson.
– Trakterna i och omkring Jönköping är fulla av fina och bra cykelvägar i varierande natur och med mycket backar som vi cyklister älskar.

Tanken med sajten är enkel.
Cycling Jönköping ska bjuda in till härliga cykelturer i Jönköping, Huskvarna, Gränna och Visingsö med omnejd, allt ifrån slingriga skogsstigar, branta backar eller vanlig landsväg.
Och de fantastiska vyerna och den fina naturen får man på köpet.
– Reaktionerna på sajten och konceptet är bara övervägande positiva, säger Tobias Dahlberg.
– Det roliga är att inte bara cyklister utifrån har laddat ner rutterna som finns på sajten utan även cyklister från Jönköping med omnejd och detta gör att fler och fler inspireras.

Förutom information om olika rutter att cykla på i Vätterbygden bjuder den nya sajten även på diverse information och tips. Här finns även möjlighet att hyra en cykel via samarbetspartnern Sportson om man inte vill ta med sig cykeln på resan eller om man bara spontant vill utforska bygden på två hjul.
– Uthyrningen är i gång, men vi kommer att sikta in oss ännu mer på den till nästa säsong. Då tänker vi oss också kunna erbjuda guidningar och ge kunderna mer serverade lösningar, säger Tobias.
– Det ska kännas smidigt om man bara vill stanna till i Jönköping för att cykla på fina och roliga cykelvägar, säger Calle.

Nu är sajten lanserad och duon Andersson och Dahlberg kan så smått börja se tillbaka på en första säsong som har gett mersmak.
– Plattformen är byggd och vi har något att bygga vidare på, säger Calle Andersson.
– Nu ska vi samla in information och tips och bygga vidare under vintern. Sommarens test har fungerat bra och nu är det bara vägar framåt som gäller. 

Text: Thomas Bergkvist
Foto: Anna Jansson, Cycling Jönköping


Läs mer

Mer information hittar du på cyclingjonkoping.com.