Bakom Ride for life-satsningen står Christos Amprazis.
Team Trawell satsar på att cykla för välgörenhet. Insamlingen går till Hjärt-Lungfonden och Ågrenska stiftelsen.
I maj flyger laget ned till Grekland för tio dagars cykling.
I Grekland väntar närmast bilfria vägar i vackra landskap.
Artikel

Ride for life cyklar för hjärtat

2018-10-15

En mix av kvinnor och män som vill göra gott. Det är vad Christos Amprazis vill se i det nya cykellaget Team Trawell, som genom insamlingsevenemanget Ride for life ska cykla in pengar till Hjärt-Lungfonden och Ågrenska stiftelsen.
– Det här gör vi med en stor ödmjukhet. Alla har någon i sin bekantskapskrets som har drabbats av en hjärtsjukdom, säger Christos.

 Det är drygt två år sedan idén föddes. En idé om att erbjuda Sveriges cyklister en annan upplevelse än vad som redan finns bland alla välgörenhetsprojekt på cykel. Nu hoppas Christos Amprazis att Ride for life ska bli ett återkommande cykelevent.
– Till 2019 kommer vi att vara 30 cyklister som ska samla in så mycket pengar vi bara kan. Belöningen är cykling i Grekland, säger Christos.

Cyklingen i Grekland går runt regionen Penopolessos, dit företaget Trawell varje år arrangerar cykel- och träningsresor. Väl hemma igen väntar nästa stora äventyr – ett varv runt Vättern.
– Vi ska försöka vara med på så många lopp som möjligt, men Vätternrundan är det bästa forumet om man vill synas och visa upp sig som cykellag. Målet är att alla cyklister samt de som har varit med och stöttat insamlingen ska köra Vätternrundan tillsammans.

En del av cyklisterna i laget handplockas. Men det kommer också gå att ansöka om platser.
– Vi vill ha en bra mix av män och kvinnor i alla åldrar. Jag vill att alla ska få chansen att göra gott. Man behöver inte vara höginkomsttagare eller elitcyklist. Målet är att uppmärksamma insamlingen.
– Om våra cyklister lyckas få in sponsorer är det fantastiskt, men vi vill inte ställa några krav.

Av de insamlade pengarna fördelas hälften till Ågrenska stiftelsen och hälften till Hjärt-Lungfonden.
– Ågrenska gör ett fantastiskt arbete där alla pengar går till familjer där barn och ungdomar har drabbats av ovanliga sjukdomar.
– Min son Alexander gick nyligen bort i en hjärtsjukdom. Han är en av anledningarna till att vi har valt just Hjärt-Lungfonden. Hjärtsjukdomar är ett av de största problemen vi har i västländerna. Alla har någon i sin bekantskapskrets som har drabbats och det är så viktigt att man får in pengar till forskningen.

Text: Johan Fransson
Foto: Trawell


Ride for life

Bakom satsningen står företaget Trawell med Christos Amprazis i spetsen. Inom en snar framtid är det möjligt att genom hemsidan www.rideforlife.se ansöka om en av de 30 platserna. I laget finns tre handplockade kaptener från Skåne, Stockholmsområdet och Västra Götaland och målsättningen är att samla in så mycket pengar som möjligt för välgörande ändamål.


Ågrenska stiftelsen

Ågrenska stiftelsen är ett nationellt kompetenscentrum som samlar in, utvecklar och sprider kunskap om sällsynta diagnoser. De arrangerar bland annat familjeveckor där familjer med drabbade barn möts för att träffa psykologer, pedagoger och likasinnade.

Hjärt-Lungfonden

Hjärt-Lungfonden samlar in och delar ut pengar till vinnande hjärt-lungforskning och arbetar för ökad kunskap om forskningens betydelse. Genom sitt arbete vill de få fler människor att leva ett längre och friskare liv.