Artikel

”Mest välorganiserade arenan jag sett”

2017-10-06

Lördagen under Vättern Bike Games förväntas bli den stora publikdagen. Men även fredagskvällen har lockat folk till Dunteberget.
– Kul att vara här. Det är en riktigt fräck cykelarena, säger Marcus Johansson.

Hagströmska gymnasiet i Falun har deltagare representerade i samtliga grenar under Vättern Bike Games. Marcus Johansson och Carl Hoof är två av påhejarna på plats.
– Det är kul hur de har fått ihop evenemanget. Vi har varit här i några timmar nu och det är absolut en av de mest välorganiserade tävlingsarenorna jag sett, säger Marcus Johansson, tränare på gymnasiet.
– Det känns verkligen som de gått all-in för att vara första gången det arrangeras, fyller eleven Carl Hoof i.

Tillsammans har de närmare 30 års erfarenhet på sadeln, där Carl mestadels cyklat MTB och Marcus, med ett förflutet i Motala AIF, cyklat både landsväg och MTB. Mest publik tror de slopestyletävlingen attraherar.
– Det är någonting man inte ser ofta här i Sverige. Det är helt otroligt hur högt upp i luften de är när de snurrar. Tidigare har det funnits inofficiella SM, men att det nu finns ett officiellt SM tror jag är jättebra för sporten. säger Carl.
– Sverige är väldigt bra i grenen och vi på Hagströmska kan skryta med att tre av de bästa i världen har gått på skolan, fortsätter Marcus.

Vad tror ni Vättern Bike Games kommer innebära för cykelsporten?
– Det är svårt att spekulera i. Men förhoppningen är väl att arrangemanget ska överleva länge. I en förlängning tror jag det skulle vara väldigt, väldigt bra för grenarna. När så många discipliner möts på en arena är blir eventet unikt, säger Marcus.

Carl stämmer in i vad Marcus säger:
– Jag ser möjligheterna med att eventet kan bli en säsongsavslutning för många cyklister, inte minst de som är ute och tävlar internationellt.

Text och foto: Johan Fransson