Har du slut på julklappsidéer? Då har Cykla.se tipsen!
Artikel

Julklappstips från Cykeltomten

2018-12-18

Vissa har klapparna klara tidigt, andra väntar in i det sista. Är du en av de sistnämnda? Eller har du en paketönskan kvar? Då har Cykla.se listat de bästa klapparna för cyklisterna.

Än går det att cykla i den större delen av landet. Men det lär inte dröja länge innan snön faller och de flesta cyklarna ställs åt sidan. Väl upp på sadeln i vår igen kan det kännas skönt att veta att man har alla prylar som behövs.
Så, nedan har Cykla.se samlat ett flertal julklappsidéer för att säkra upp en cyklig jul under granen.

Vill du göra någon riktigt, riktigt glad? Eller kanske dig själv? Då ska du ta en titt här.
För vad skulle möjligen kunna vara en mer perfekt julklapp än ett presentkort till något av Vätternrundans lopp under Cykelveckan 2019?

En riktigt god jul önskar Cykla.se!


Begagnad cykel
Förra året var det elcykeln. I år blev det begagnade plagget årets julklapp. Varför inte kombinera de båda och köpa en begagnad cykel i julklapp? Så här i jultider går det att göra klipp på Blocket Cykling.

Cyklistens regelbok
Har du nyligen introducerat en vän eller familjemedlem till cykelvärlden? Då är det väl på sin plats att denne får lära sig en cyklists regler. För är det någonting som är säkert så är det att vett och etikett såväl på som vid sidan om sadeln följs. Boken ”The Rules: The way of the cycling disciple” av Frank Strack och Velominati listar alla oskrivna regler i cykelkretsar.

Kompislapp
Utrusta din kompis med en kompislapp. Så slipper du jobbigt stänk när du ligger på rulle.

Gripster
Är du trött på att cykeln blir ostadig eller att styret blir skevt när du lutar den mot väggen är ”Gripster” en bra klapp att önska sig. Det är en gummiplopp som du fäster på styret för att hålla cykeln i styr när den ska lutas mot ett föremål. 

Träningsupplägg från experten
Det finns gott om råd för hur man kan lägga upp sin cykelträning på nätet. Men för att ta träningen ytterligare en nivå upp är ett bra tips att anlita en expert. Med ett träningsprogram från ett proffs blir det garanterat en succésäsong.

 Cykelresa
Tjock plånbok? Bjud med en kompis på, eller varför inte önska dig själv, en cykelresa i vår. Det finns gott om fina destinationer i Europa. Mallorcaläger med Vätternrundan eller varför inte cykling i Grekland?

Cykeltur
Lite tunnare plånbok? Ja, varför inte bjuda med en vän ut på en cykeltur?

Dubbdäck
Förra året tog dubbdäcken slut i cykelbutikerna. Och då ska det nämnas att de inte kom till användning förrän den ”riktiga” snön föll efter årsskiftet. Se till att du, eller din cykelpolare, är utrustad innan det är för sent.

 Reflexsprej
Se till att synas där ute i mörkret. En reflex kan mycket väl vara en av de billigaste livförsäkringar som finns. Spreja på dina cykelkläder och var säker på att bli sedd på vägar och stigar.

Cykelryggsäck med ljusslingor
Vi fortsätter på tema reflex och ljus. En ryggsäck att förvara fika, arbetsdator eller cykelvårdskit är ett utmärkt val för såväl pendlaren som fikacyklisten. Det har blivit allt vanligare att de är utrustade med ljusslingor, så att du syns i mörkret.

Skoöverdrag
Slipp kalla och geggiga cykelskor med ett skoöverdrag. Överdraget håller dina fötter borta från väder och vind och finns dessutom som ”high visibility”, med reflex.

Cykelhållare till bil
Har du planerat in en långresa för att cykla? Eller vill du bara vara säker på att cykeln är i gott skick när du kommer fram till Motala i sommar? Med rätt cykelhållare på bilen kan du fokusera på cykling i stället för cykeltransport.

Text: Johan Fransson
Foto: Shutterstock