Artikel

Från rockscenen till Dunteberget

2017-10-05

Christian Grahn har precis avslutat årets turnerande med The Hives. Nu ligger allt fokus på helgens mountainbike-lagtävling under Vättern Bike Games.
   – Det ska bli jätteroligt, lagtävlingar är speciella, säger Christian Grahn.

Cykla har tidigare skrivit om Christian Grahn cykelintresse. Till helgen är det dags att återigen få utlopp för den under tävling. Och trots en sjukdomsperiod är formen god. När Cykla får tag på Hives-trummisen håller han på att finputsa cykeln inför helgens framträdande.
– Jag var ute och körde lite i går. Jag trodde att jag skulle få börja om från noll efter att ha varit sjuk i tre veckor, men det kändes bra, säger han.

Tillsammans med klubbkompisarna i Kolmårdens MTB Henrik Elofsson, Henriks son Joel och Tobias Andersson är han anmäld till lagtävlingen över åtta timmar som går på lördag under Vättern Bike Games.
– Det är en trogen skara. Vi brukar cykla ihop. Henrik är min absolut bästa träningskompis, och vi tränar i stort sett alltid ihop, säger Christian.

Tidigare har han bland annat deltagit i MeraLera 12h, och han gillar att tävla i lag. Framför allt det taktiska spelet.
– Det är speciellt att få sitta mitt under tävlingen och diskutera taktik. Det är nästan halva grejen.

Tävlingsdjävulen finns där, även om Christian inser att det blir svårt att nå en riktig topplacering.
– Först och främst är vi med för att vi tycker det är roligt. Sedan är det svårt att säga vart i fältet vi hamnar. Wetterhall och gänget i Team Mustasch kommer vi inte rå på, och sedan finns det några andra starka lag. Men vi kommer så klart att köra så hårt det bara går.

Klart är dock att han ser fram emot helgens evenemang.
– Det ska bli väldigt kul. Jag hade gärna kört cyclocrossen på fredagen också, men det får jag inte ihop. Men jag är taggad och hoppas att Vättern Bike Games blir något återkommande.

Text: Pierre Henriksson
Foto: Privat (från vänster: Joel Elofsson, Henrik Elofsson, Christian Grahn).


CHRISTIAN GRAHN

Ålder: 39.
Bor: Kolmården.
Yrke: Musiker, trummis i The Hives.
Familj: Fru och tre barn.
Intressen: ”Cykling, löpning och friluftsliv i allmänhet. Att göra saker ute med barnen.”