Artikel

Cykelkärran – en perfekt vardagslösning

2017-11-09

Lämning på förskolan eller bara packa in fikakorgen och ta med familjen ut på en mysig picknick?
Lösningen kan vara en cykelkärra. Ett enkelt sätt att skjutsa barnen på och som ger dig frihet i vardagen endast med hjälp av din egen cykel och benkraft.

De flesta vagnarna som finns ute på marknaden är lättanvända, lätta att montera och säkra för både passagerare och last. Utbudet är stort oavsett om det är ditt barn, din hund eller din packning som du ska transportera.

Ett tips kan vara att provköra kärran på en lugn väg där du ostörd kan lära dig hantera det nya ekipaget. Om du cyklar på en lättcyklad väg kommer du inte att märka så stor skillnad. Det är vid acceleration och vid trafikljus du märker av extratyngden. Är vägen blöt eller lerig kan de extra hjulen också göra att det känns dubbelt så tungt att cykla.

Har du en bred och större vagn kan det till en början kännas svårt att hantera kurvor och trängre passager, men det är saker som du snabbt lär dig att klara av.

Självklart är säkerheten A och O. Barnet/barnen ska bära hjälm och cyklar du när det är mörkt ska kärran ha både reflexer och belysning. Har du en cykel utan skärmar, är det väl värt att montera det – en nedsmutsad kärra är inte det roligaste att ta hand om när man kommer hem.