Bring satsar på att leverera med elcyklar.
Artikel

Bring satsar på cykelleveranser

2018-08-07

Att cykla är inte bara en fantastisk motionsform utan också ett effektivt leveranssätt. Något som Bring har tagit fasta på. Från och med i sommar sänds en stor del av deras leveranser via cargo-elcyklar.

Budleverans på cykel är inget nytt. Men i takt med att e-handeln växer ökar kraven på att företagen måste kunna leverera snabbare. Bring gör nu en ordentlig satsning som är en del av deras hållbarhetsmål att år 2025 använda sig helt av förnybar energi i sina leveranser.
– Cykeln lämpar sig utmärkt för hemleveranser. Den kommer fram i trängseln och ger inga utsläpp. Det känns väldigt kul att cykelbudsverksamheten, som stått stilla en tid, nu kommer tillbaka i en annan form, säger Tobias Åbonde, nordiskt ansvarig för konsumentleveranser på Bring.
– Vi kan lasta på terminalen och köra ut till våra cykelbud som i sin tur sätter lasten på elcyklarna och kör ut till våra kunder. De klarar 300 kilo eller tre kubikmeter och passar mycket väl till cityområdena.

Tanken är att cargo-cyklarna ska kompletteras med elbilar och leverera paketen ”the last mile”. Till en början lanseras konceptet i Stockholm och så småningom även i Göteborg, Köpenhamn och Malmö senare under året.
– Vi tror att det kommer generera en konkurrensfördel i framtiden. Utvecklingen går fort och vi måste titta på nya lösningar. Inom ett par år ska vi vara rustade för ännu tyngre leveranser.

Text: Johan Fransson
Foto: Patrik J. Rydh