Artikel

Bianchi nysatsar på cykelkafé i Stockholm

2017-04-20

Cykling och italiensk mat samsas under ett och samma tak.
Det lyckade konceptet kommer nu till Stockholm – när Bianchi Café & Cycles öppnar på Norrlandsgatan.
– Jag är övertygad om att vi kommer att lyckas även här, säger platschefen Paolo Testolin.

För sex år sedan började Bianchi-ägaren Salvatore Grimaldi fundera på om det inte fanns något kompletterande sätt att sälja Bianchis cyklar på än via de traditionella cykelaffärerna. Efter en tid slogs han av tanken att satsa på en gemensam cykelbutik och italienskt kafé. Där skulle man kunna erbjuda något av det bästa Italien har; med andra ord en perfekt espresso, italienska delikatesser och inte minst Bianchi-cyklar.
– Salvatore är en handlingens man och i oktober 2010 öppnades det första Bianchi Café & Cycles. I dag har vi liknande ställen även i Västerås, Tokyo och Milano, säger Paolo Testolin.
Bianchi Café & Cycles startade ursprungligen i Stockholm, men verksamheten avslutades efter en tid. Då var restaurangen öppen på morgonen och lunchtid.
I samband med nysatsningen i den svenska huvudstaden kommer upplägget att se annorlunda ut. Framöver ska det vara öppet även under kvällstid – och stor vikt läggs på maten.
– En viktig del i vår nya approach är att maten är nyttig och smakar bra. Bland annat har vi anlitat Henrik Orre som kock; en kille som tidigare jobbat på flera bra krogar men också med flera stora cykelstall. Själva maten är medelhavsinspirerad där stort fokus givetvis ligger på italiensk mat, förklarar Testolin.
Antingen före eller efter maten får gästerna chansen att kika in det stora utbudet av Bianchi-cyklar. Försäljning och service sker i direkt anslutning till restaurangen.
– Vårt mål har varit att skapa en varm och välkomnande mötesplats för cyklister. Vi vill ge ett professionellt intryck och har satsat mycket på detaljer. Även om den officiella invigningen är torsdagen den 20 april har vi haft öppet ett tag i smyg. Det verkar som att stockholmarna är positiva till satsningen och vi har redan fått väldigt god feedback, avslutar Paolo Testolin.

Text: Freddy Berg
Foto: Privat